14 Νοεμβρίου 2018

Η πρέσβειρα της Κούβας στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιασέρ Αραφάτ


Αθήνα, 12 Νοεμβρίου - Με αφορμή την 14η επέτειο του θανάτου του Γιασέρ Αραφάτ, η Παλαιστινιακή πρεσβεία στην Αθήνα οργάνωσε ένα αφιέρωμα τιμής και μνήμης. 


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε η πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα Σέλμυς Ντομίνγκες , επισημαίνοντας την ιστορική σύμπτωση ότι τόσο ο Αραφάτ όσο και ο Φιντέλ πέθαναν Νοέμβριο. 

Στη διάρκεια της ομιλίας της, διάβασε ένα όμορφο μήνυμα που είχε στείλει ο Γιασέρ Αραφάτ στον κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο όπου τον ευχαριστούσε για την υποστήριξή του προς τον παλαιστινιακό λαό, καθώς και το συλλυπητήριο μήνυμα που έστειλε ο Φιντέλ το 2004 για το θάνατο του Γιασέρ Αραφάτ. 


Η πρέσβειρα επαναβεβαίωσε την αλληλεγγύη και τη διαρκή φιλία του κουβανικού προς τον παλαιστινιακό λαό και τις παραινέσεις του Φιντέλ για την άνευ όρων υποστήριξη της παλαιστινιακής υπόθεσης. 

Μίλησε επίσης ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ελληνικής Επιτροπής για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Παλαιστίνη. 

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης Μάργουαν Τουμπάσι ευχαρίστησε για την υποστήριξη και αναφέρθηκε αναλυτικά στη ζωή του άραβα ηγέτη και στον αγώνα του λαού του. Προβλήθηκε επίσης μία ταινία με εικόνες από τη ζωή του Αραφάτ, στην οποία εμφανίστηκαν πολλές φωτογραφίες του από τις συναντήσεις του με τον Κομαντάντε. 

Στη συνέχεια τραγούδησαν παλαιστινιακά τραγούδια, ένα εκ των οποίων σε στίχους του γνωστού παλαιστίνιου ποιητή Μαχμούτ Ντάρβις και πολλά τραγούδια του διάσημου έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, βουλευτές, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, φίλοι των συλλόγων αλληλεγγύης , Παλαιστίνιοι που ζουν στην Ελλάδα, διπλωμάτες και πλήθος κόσμου.

πηγή






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια