12 Νοεμβρίου 2018

Ο κουβανός πρόεδρος επισκέφτηκε τις θρυλικές συράγγες των ανταρτών στην πόλη Χο Τσι Μινχ στο Βιετνάμ (+fotos)

"Έχουμε μεγαλώσει στην Κούβα, ακούγοντας αυτή την ηρωική ιστορία και μάθαμε να αγαπάμε, να σεβόμαστε και να θαυμάζουμε το Βιετνάμ", έγραψε ο κουβανός πρόεδρος αφού περιηγήθηκε στις σήραγγες του Cu Chí, ενός μνημειώδους συστήματος  αντάρτικων τούνελ, στα πλαίσια της επίσης επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Βιετνάμ.

"Το Cu Chi μας προκάλεσε έντονα συναισθήματά", επεσήμανε ο Ντίας Κανέλ στα κοινωνικά δίκτυα , αναφερόμενος στην επίσκεψη που πραγματοποίησε  στις σήραγγες Cu Chi, ένα σύμβολο της αντίστασης του βιετναμικού λαού ενάντια στον Αμερικανό εισβολέα.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βιετνάμ, ο Ντίας Κανέλ πραγματοποίησε επίσημες συνομιλίες με τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ και τον Πρόεδρο της χώρας, Nguyen Phu Trong, και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Nguyen Xuan Phuc και τον επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης  Nguyen Thi Kim Ngan.

Επιπλέον, τιμήθηκε με τη Διάκριση  του Χο Τσι Μιν, σε αναγνώριση των πολιτικών του προσόντων και της συνεισφοράς του στη φιλία Κούβας - Βιετνάμ. 


 
 
 
 


Fotos: Estudios Revolución, 
 Angélica Paredes López/ Radio Rebelde. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια