30 Ιουνίου 2018

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να μοιράσουν χιλιάδες τρανζιστοράκια στην Κούβα για τη μετάδοση του ανατρεπτικού τους μηνύματος


Μια νέα πρόκληση ενάντια στην Κούβα καθοδηγούμενη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, έγινε γνωστή μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού του  Μαιάμι , Radio Marti. 

Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Ραδιοφωνικών Μεταδόσεων για την Κούβα, θα χορηγηθούν δωρεάν σε όλους τους κουβανούς πολίτες που θα το ζητήσουν μέσω email ή κοινωνικών δικτύων φορητά ραδιόφωνα (τραντζιστοράκια). 

Ο σκοπός είναι βέβαια να ενισχυθεί η παραβίαση του ραδιοηλεκτρικού μας χώρου και να αυξηθεί ο αριθμός των δυνητικών χρηστών που θα λαμβάνουν τα ανατρεπτικά τους μηνύματα. 

Αυτό το νέο μικρών διαστάσεων ραδιόφωνο διαθέτει συχνότητα ραδιοφωνικής μετάδοσης, σύνδεση για τηλέφωνο και μπορεί  ενώ βρίσκεται σε λειτουργία να φορτίσει ένα κινητό τηλέφωνο.  Διαθέτει  θύρα USB και  επιπλέον, δεν χρειάζεται μπαταρίες, καθώς διαθέτει ηλιακό φορτιστή και δυναμό (μανιατό) για χειροκίνητη φόρτιση. 


Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ επιχειρούν να εισάγουν και να διασπείρουν στον πληθυσμό της Κούβας χιλιάδες ραδιοφωνικούς δέκτες, ακόμα και μέσω του διπλωματικού σάκου. Αρκεί να θυμίσουμε ότι το Σεπτέμβριο του 2017, ένας εσωτερικός έλεγχος του Προγράμματος για την Κούβα του USAID αποκάλυψε ότι από το 1996, ο εν λόγω οργανισμός είχε χορηγήσει κονδύλια ύψους 64 εκατομμυρίων δολαρίων, σε 30 φορείς εκτέλεσης αυτών των προγραμμάτων ενάντια στην Κούβα. 

Ομοίως, το 2008 η USAID κατάφερε να εισάγει 10.000 ραδιοφωνικούς δέκτες στο νησί. ΄Έτσι, πολλοί μισθοφόροι έλαβαν φορητούς ραδιοφωνικούς δέκτες μάρκας TECSU από τους βόρειους χρηματοδότες τους. 

Αυτή η νέα απόπειρα απλά καταδεικνύει την αύξηση της πολιτικής εχθρότητας της σημερινής βορειοαμερικάνικης κυβέρνησης απέναντι στην Κούβα. Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία του ραδιοφωνικού – ηλεκτρικού μας χώρου λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για να εξουδετερώσουμε αυτή τη νέα πρόκληση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια