5 Σεπτεμβρίου 2017

Ο τυφώνας Irma χτυπά την Καραϊβική

Ο τυφώνας Irma αποτελεί ήδη πραγματική απειλή για τα νησιά των Μικρών Αντιλών, αλλά και άλλες χώρες της Καραϊβικής, όπως η Δομινικανή Δημοκρατία, η Αϊτή, η Τζαμάικα, οι Μπαχάμες και η Κούβα είναι σε επιφυλακή ενώ το Πουέρτο Ρίκο και η Αϊτή τέθηκαν σε κατάσταση Συναγερμού και η Δομινικανή Δημοκρατία εξέδωσε προειδοποίηση.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Σεπτέμβρη ενδέχεται να περάσει αρκετά χιλιόμετρα βόρεια της επαρχίας της Κούβας Γκουαντάναμο και το Σάββατο από τις επαρχίες Γκαμαγουέι και Βίγια Κλάρα. 

Ο τυφώνας Irma συνεχίζει να ισχυροποιείται, ανέφερε σήμερα το Κουβανικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας, στην Προειδοποίηση Τροπικού Κυκλώνα Νο 8, που εξέδωσε.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΟΠΙΚΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ Νο 8

Σήμερα το πρωί μέχρι και το απόγευμα, ο τυφώνας Irma συνέχισε να ισχυροποιείται στα νερά του Κεντρικού Ατλαντικού με μέγιστη συνεχή ταχύτητα ανέμων 215 χιλιομέτρων την ώρα και κατά τόπους υψηλότερη, ενώ η κεντρική του πίεση έχει μειωθεί στα 944 944 hectoPascal, καθιστώντας τον τυφώνα κατηγορίας 4 της κλίμακας Saffir-Simpson, με μέγιστη κατηγορία το 5. 
Στις 6 το απόγευμα, το κέντρο του κυκλώνα βρίσκονταν στις 16,7 μοίρες βόρεια και 54,6 μοίρες δυτικά, 765 χιλιόμετρα ανατολικά της νήσου Αντίγουα, των Μικρών Αντιλών.  
Ο τυφώνας Irma κινείται με κατεύθυνση δυτικά διανύοντας 20 χιλιόμετρα την ώρα.   
Τις επόμενες 12-24 ώρες προβλέπεται να διατηρήσει την ίδια κατεύθυνση και ταχύτητα και να δυναμώσει φτάνοντας το βράδυ της Τρίτης στα βόρεια νησιά των Μικρών Αντιλών. 
Η επόμενη Προειδοποίηση Τροπικού Κυκλώνα για τον τυφώνα Irma θα εκδοθεί στις 6 το πρωί της Τρίτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια