4 Σεπτεμβρίου 2017

Στην Κούβα το δικαίωμα στην μόρφωση παραμένει εγγυημένο ενώ ο αποκλεισμός (εμπάργκο) συνεχίζεται (+fotos)

Αβάνα , 4/9 (ACN) – Η έναρξη της σχολικής χρονιάς 2017-2018 αυτή την Δευτέρα, σε πόλεις, χωριά και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την κουβανική επικράτεια, επιβεβαιώνει την δέσμευση της Επανάστασης να συνεχίσει να εξασφαλίζει εν μέσω του αποκλεισμού ένα από τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, το δικαίωμα στη μόρφωση.

Μετά από μια γόνιμη περίοδο διακοπών, περισσότερα από δύο εκατομμύρια παιδιά, έφηβοι, νέοι και ενήλικες, πάνε στις σχολικές αίθουσες, που πολλές από αυτές είναι ανακαινισμένες ή και καινούργιες, ως μέρος της προσπάθειας για την διασφάλιση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου η υπουργός Παιδείας Ένα Έλσα Βελάσκες, δήλωσε ότι περισσότεροι από 1.750.000 μαθητές,σπουδαστές και φοιτητές, θα ενταχθούν σε 10.968 εκπαιδευτικά ιδρύματα, 49 περισσότερα από το προηγούμενο έτος. Ιδιαίτερα στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Χοσέ Ραμόν Σαμπορίδο, υπάρχει μία αύξηση των εισακτέων στα κουβανικά Πανεπιστήμια της τάξης των 246.000 φοιτητών καθώς και αύξηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατά 60% στις υφιστάμενες σχολές. Ο υπουργός επανέλαβε την πρόκληση για την διαμόρφωση ενός επαγγελματία υψηλού επιπέδου, ο οποίο εκτός από άνθρωπος ικανός να σκέφτεται ο ίδιος, θα έχει μια καθοριστική κοινωνική δέσμευση στη ζωή του και την καθημερινή του εργασία.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια