1 Σεπτεμβρίου 2017

Κούβα: Εκλογές, δημοκρατία και ιστορία

Φοιτητές και μαθητές οι “φρουρές” στα εκλογικά τμήματα

Οι νέες γενιές συμμετέχουν ενεργητικά και συνειδητά στην εκλογική διαδικασία που διεξάγεται αυτή την περίοδο στο νησί, υπερασπίζοντας την ιστορία και τις επαναστατικές παραδόσεις.

Η νεανική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία δεν περιορίζεται μόνο στην συμμετοχή στην ψηφοφορία, αλλά οι νέοι είναι διαθέσιμοι για να προσφέρουν ότι χρειάζεται για την διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ακόμα και να επωμιστούν το καθήκον να είναι υποψήφιοι ή και να εκλεγούν αντιπρόσωποι, αν έτσι αποφασίσει ο λαός.

Περισσότεροι από 338.900 νέοι που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά προετοιμάζονται γιατί να κατανοήσουν πλήρως τον Εκλογικό Νόμο και να εξετάσουν τις προτάσεις για την ανάδειξη των υποψηφίων.

Ένα δείγμα της προσπάθειας κατανόησης και συμμετοχής της νέας γενιάς στην εκλογική διαδικασία είναι οι εφαρμογές πληροφορικής που ανέπτυξαν τα Πανεπιστήμια της χώρας για να συμβάλουν στη γνώση του εκλογικού και πολιτικού μας συστήματος.


Οι νέοι πρωταγωνιστές

Εν όψει των γενικών εκλογών που έχουν προκηρυχθεί και θα διεξαχθούν στις 22 Οκτώβρη, οι νέοι θα παίξουν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο ως συνεργάτες, όπως ακριβώς έπραξαν και στις τοπικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το 2015.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής Αλίνα Μπαλσέιρο Γκουτιέρες, οι συνεργάτες είναι σπουδαστές της Μέσης και της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι δεν είναι μέλη των εκλογικών αρχών, αλλά συμμετέχουν ως παρατηρητές στο στάδιο της ανάδειξης των υποψηφίων που θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 30 Σεπτέμβρη, καθώς και στην εκλογική διαδικασία κατά την ημέρα της ψηφοφορίας.

Αυτοί οι παρατηρητές , οι οποίοι έχουν προετοιμαστεί πλήρως και θα είναι δύο σε κάθε Λαϊκό Συμβούλιο, θα είναι υπεύθυνοι για την διαφάνεια όλης της εκλογικής διαδικασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια