Ο πρόεδρος του Κουβανικού Ινστιτούτου για την Φιλία των Λαών (ICAP) Φερνάντο Γκονζάλες, επεσήμανε στην πόλη του Καράκας την συμβολή που μπορούν να έχουν σήμερα τα κοινωνικά δίκτυα στην υπεράσπιση της αλήθειας κάθε χώρας. Ο Κουβανός κοινωνικός αγωνιστής, ο οποίο συμμετείχε στην παγκόσμια συνάντηση “Είμαστε όλοι Βενεζουέλα”, δήλωσε στον τοπικό τύπο ότι αυτές οι εναλλακτικές πλατφόρμες επικοινωνίας χρησιμοποιήθηκαν για να επιτεθούν στη Βενεζουέλα, όμως μπορούν να γίνουν οι εκπρόσωποι της πραγματικότητας της νοτιοαμερικανικής χώρας.
Ο Γκονζάλες, ένας από τους γνωστούς πέντε κουβανούς Ήρωες, δήλωσε ότι ο πόλεμος είναι σκληρός, όμως υπάρχουν επίσης τα μέσα για να μεταφέρουν την αλήθεια στους ανθρώπους που υπόκεινται την παραπληροφόρηση.
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή “La Hojilla” που μεταδόθηκε από την τηλεόραση VTV, υπογράμμισε ότι το παράδειγμα της Μπολιβαριανής Επανάστασης αποτελεί έναν οδηγό για τις διαδικασίες αλλαγής στην Λατινική Αμερική, τονίζοντας επίσης ότι γεωπολιτική της σημασία έχει προκαλέσει ένα κύμα επιθέσεων, χωρίς προηγούμενο σε καμιά άλλη χώρα.
Ο επικεφαλής του ICAP επεσήμανε την σημασία της Συνάντησης Είμαστε Όλοι Βενεζουέλα, Διάλογος για την Ειρήνη, την Κυριαρχία και την μπολιβαριανή δημοκρατία στην ενδυνάμωση των κινημάτων αλληλεγγύης με την πατρίδα του Απελευθερωτή Σιμόν Μπολίβαρ και με όλους τους λαούς του κόσμου που υπερασπίζονται την δημοκρατία και την κυριαρχία τους.
Στην συνάντηση, συμμετείχαν πάνω από 200 αντιπρόσωποι από 60 χώρες την περασμένη Κυριακή αναζητώντας μια στρατηγική για την αντιμετώπιση του ηγεμονισμού και της προσπάθειας κυριαρχίας της αυτοκρατορίας μέσω της δεξιάς, που αποτελεί το μακρύ της χέρι.
Στη συνέχεια, εγκρίθηκε η Διακήρυξη των Λαών για την Υπεράσπιση της Μπολιβαριανής Επανάστασης (Διακήρυξη του Καράκας) μετά από εκτενή συζήτηση των παρευρισκόμενων σε πέντε ομάδες εργασίας.
Οι αναλύσεις της συνάντησης αλληλεγγύης επικεντρώθηκαν επίσης στην υπεράσπιση της κυριαρχίας και της ειρήνης, στην πάλη ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό και στην αντιμετώπιση του φυλετικού εξτρεμισμού.
Αποφασίστηκε ακόμα, να προωθηθεί μία στρατηγική για την εξουδετέρωση της ρητορικής αποκλεισμού και μίσους, της παγκόσμιας οικονομικής αντεπανάστασης, καθώς και δράσεις για την προστασία των μεταναστών, για την καθολική ιθαγένεια και για τα δικαιώματα της Μάνας Γης.
Από την άλλη, οι συμμετέχοντες στην συνάντηση είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την λειτουργία των κοινωνικών προγραμμάτων που αναπτύσσει η μπολιβαριανή κυβέρνηση, όπως η “Μεγάλη Αποστολή Κατοικία Βενεζουέλα”.
Επιπλέον, έγιναν συναντήσεις με εκπροσώπους του παραγωγικού τομέα και πήραν μέρος σε διάφορα φόρουμ, 'οπως για την ολοκληρωμένη υπεράσπιση του έθνους, την πολιτική- στρατιωτική ένωση και τον αντιιμπεριαλισμό.
Τέλος, η διεθνής συνάντηση “Είμαστε όλοι Βενεζουέλα”, έκλεισε την Τρίτη με την συναυλία “Το δικαίωμα να ζεις ειρηνικά”, ένα αφιέρωμα στον Βίκτωρ Χάρα, τον Χιλιανό τραγουδιστή που δολοφονήθηκε στις 16 Σεπτέμβρη 1973, τις πρώτες μέρες της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοσέτ στη Χιλή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου