12 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΚΟΥΒΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ / CUBA VENCERÁ UNA VEZ MÁS

"Μια αρχή παραμένει ακλόνητη: 
 Η Επανάσταση δεν θα αφήσει κανέναν απροστάτευτο και ήδη λαμβάνονται μέτρα ώστε καμία κουβανική οικογένεια να μη μείνει εγκαταλειμμένη στην τύχη της".                                          
(από τον μήνυμα του προέδρου Ραούλ Κάστρο στο λαό της Κούβας)



10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι 7 στην Αβάνα


Η Κούβα μετρά τις πληγές της μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Irma που χτύπησε με ιδιαίτερη οξύτητα και την πρωτεύουσα Αβάνα. Όλη η χώρα δίνει τη μάχη της αποκατάστασης των τεράστιων υλικών ζημιών, ιδιαίτερα των υποδομών της χώρας (ηλεκτρικό, τηλεπικοινωνιακό, δίκτυο υδροδότησης).

Με επικεφαλής την αρμόδια αρχή της Πολιτικής Άμυνας, όλος ο κρατικός οργανισμός, οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι μαζικές λαϊκές οργανώσεις και η νεολαία και το κόμμα, δίνουν μέρα-νύχτα την μάχη της αποκατάστασης των ζημιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση (11/9, 6 π.μ) του Γενικού Επιτελείου Πολιτικής Άμυνας, οι ανθρώπινες απώλειες από το χτύπημα του τυφώνα Irma είναι 10 πολίτες, 7 στην Αβάνα και 3 στις υπόλοιπες επαρχίες της χώρας.  7 άνθρωποι σκοτώθηκαν από καταρρεύσεις κτιρίων (2 από αυτούς επέβαιναν σε λεωφορείο που το χτύπησε μπαλκόνι που κατέρρευσε), 2 από ηλεκτροφόρα καλώδια από κολώνες που έπεσαν και μία γυναίκα  βρέθηκε νεκρή να επιπλέει έξω από το σπίτι της. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι 4 από τα θύματα δεν ακολούθησαν τις εντολές της Πολιτικής Άμυνας να πάνε στα καταφύγια και παρέμειναν  στα σπίτια τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια