28 Αυγούστου 2016

Όταν οι Ολυμπιονίκες επιστρέφουν στο νησί


Πήγα στην Ολυμπιάδα για να κερδίσω,
γιατί αυτός ο λαός το άξιζε






























Πιναρ ντελ Ρίο -   Ο τρεις φορές Ολυμπιονίκης, “ο γίγαντας της Herradura” Mijaín López έγινε δεκτός στην γενέτειρά του από ένα πλήθος χιλιάδων συμπατριωτών του σε μια από τις πιο μεγάλες λαϊκές γιορτές που έγιναν ποτέ προς τιμήν της επιτυχίας του στην Ολυμπιάδα του Ριο ντε Τζανέιρο.


Σε μια πρόχειρη σκηνή στο πάρκο της Herradura, o Mijaín ευχαρίστησε τους χιλιάδες συμπατριώτες του για τις εκδηλώσεις υποστήριξης και αγάπης:

Ήξερα ότι ο λαός μου περίμενε αυτό το αποτέλεσμα, γιατί είμαι ένας αθλητής που έχω θυσιάσει πολλά και έχω πολεμήσει από πιτσιρίκος”, προσθέτοντας ότι κάθε φορά που βγαίνει στην παλαίστρα, η πρώτη του σκέψη είναι πάντα για την χώρα του και για την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Όλα όσα κάνω είναι για τον λαό μου. Όταν βγαίνω να παλέψω αισθάνομαι ότι εκείνες τις στιγμές υπερασπίζομαι όλα τα ωραία πράγματα που έχουμε”.

Ο γίγαντας των 130 κιλών της ελληνορωμαικής πάλης, επεσήμανε ότι το Πινάρ ντελ Ρίο είναι η επαρχία που διακρίθηκε για άλλη μια φορά στους Ολυμπιακούς αγώνες και είναι η επαρχία που έχει κερδίσει τέσσερα ολυμπιακά μετάλλια, πράγμα που κάποιες χώρες δεν το έχουν καταφέρει ποτέ.

Εμείς αν και σχεδόν δεν φαινόμαστε στον χάρτη, εμφανιζόμαστε στην ιστορία”, είπε.
Τέλος, αφιέρωσε αυτή την τελευταία επιτυχία του, στον ηγέτη της Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο για τα 90α του γενέθλια.
Δεν μπόρεσε να είναι εδώ για να γιορτάσουμε μαζί με αυτόν, αλλά πιστεύω ότι κερδίζοντας το μετάλλιο, εκπλήρωσα (το καθήκον) δίνοντάς του την χαρά που του αξίζει”.


Το ίδιο σκηνικό και στην επαρχία Σιενφουέγος με τον δύο φορές Ολυμπιονίκη  στην πυγμαχία Robeisy Ramírez.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια