31 Αυγούστου 2016

Έφτασε στη Συρία η πρώτη αποστολή εμβολίων από την ΚούβαΗ Δαμασκός παρέλαβε το πρώτο φορτίο από την Κούβα, με δύο τόνους πενταπλά εμβόλια για την διφθερίτιδα, τον τέτανο, κοκκύτη, ηπατίτιδα Β και γρίπη. Το φορτίο αποτελεί μέρος μιας μεγάλης σύμβασης (αποστολής φαρμακευτικού υλικού) που προορίζεται για τον Συριακό λαό που υπόκειται έναν σκληρό εμπορικό αποκλεισμό.

Ο Σύριος υπουργός Μεταφορών Αλί Χαμούντ, η υφυπουργός Υγείας Χούδα αλ Σαιέδ και ο πρέσβης της Κούβας σε αυτή τη χώρα, Ροχέριο Σαντάνα, μεταξύ άλλων παρέλαβαν αυτή την πατρίδα των εμβολίων για τις προαναφερόμενες νόσους.

Σε συνάντηση με τον τύπο ο Χαμούντ δήλωσε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του υπουργείου του και αυτού της Υγείας με το Υπουργείο Υγείας της Κούβας, σε ένα πεδίο ζωτικής σημασίας για την Συρία.

Τόσο ο υπουργός όσο και ο κουβανός διπλωμάτης συμφώνησαν ότι αυτό αποτελεί μια σαφή απόδειξη αλληλεγγύης και υποστήριξης που πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί, εν μέσω ενός αδικαιολόγητου μποϊκοτάζ των δυτικών δυνάμεων κατά της Συρίας για τέσσερα χρόνια. (PL) 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια