25 Ιουνίου 2016

Κίνηση Δημοτών Βριλησσíων: Η Κούβα και η Βενεζουέλα από κοντά !

Ο Βαγγέλης Γονατάς και η Λουκία Κωνσταντίνου μιλούν για την πραγματικότητα στις δύο χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Tην προσεχή Τρίτη 28 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ, διεξάγεται η δεύτερη κατά σειρά προγραμματισμένη συζήτηση στον κήπο της «Δράσης»,  (Πίνδου 30 & Μαραθώνος, Βριλήσσια), με θέμα: 
«Η Κούβα και η Βενεζουέλα σήμερα».
Οι δύο χώρες, για διάφορους λόγους, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τις αντιφατικές «πληροφορίες» των διεθνών ΜΜΕ να βομβαρδίζουν συστηματικά την κοινή γνώμη. Τι όμως πραγματικά συμβαίνει; Μια αυθεντική και αναλυτική ματιά, από δυο ομιλητές που γνωρίζουν «από πρώτο χέρι» την κοινωνικοπολιτική κατάσταση στη Λατινική Αμερική.



Ο Βαγγέλης Γονατάς και η Λουκία Κωνσταντίνου είναι «παιδιά» της μεταπολίτευσης με έντονη δράση στα Βόρεια Προάστια. Πρωτοστάτησαν από το 2004 έως το 2006 στην πολιτική κίνηση γύρω από την σύνταξη και διάθεση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ του Αμαρουσίου και από το 2007 έως το 2013 ήταν διαχειριστές της ιστοσελίδας ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. Τα τελευταία πέντε χρόνια διαμένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στη Κούβα, αρθρογραφούν στο Δίκτυο Bloggers La Red Solid@ria Griega και δραστηριοποιούνται μέσα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «José Martί». Συνεργάζονται με τις εκδόσεις Διεθνές Βήμα και ασχολούνται με μεταφράσεις Κουβανικών βιβλίων στα Ελληνικά.

Έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν:
ΚΑΡΛΟΣ ΤΑΜΠΛΑΔΑ: «Τσέ Γκεβάρα – Η πολιτική οικονομία της οικοδόμησης του Σοσιαλισμού». (Συμπεριλαμβάνονται 2 ανέκδοτα κείμενα του Τσε Γκεβάρα). Εκδόσεις ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΗΜΑ, 6/2014
«Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας: Το κόκκινο βιβλίο. Θεμελιακές αρχές».
Εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ, 3/2015
«ΚΟΥΒΑ – ΗΠΑ η επανάσταση δεν εξαγοράζεται»
Έκδοση ΠΟΛΙΤΙΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ – Διάθεση ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΗΜΑ 6/2015
«Γυναίκες στην Κούβα. Μια επανάσταση μέσα στην επανάσταση» Εκδόσεις ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΗΜΑ 3/2016

ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
- Ούγκο Τσάβες. Ιστορίες του Arañero , (Συμπεριλαμβάνεται: O Oύγκο Τσάβες μιλάει για τον Φιντέλ Κάστρο). Εκδόσεις VADELL Hermanos Editores C. A. 2012.
- Ραούλ Κάστρο: Κεντρική Εισήγηση στο 7ο Συνέδριο του PCC.
- Φιντέλ Κάστρο: H ιστορία θα με δικαιώσει.
- Fracsisco Soberon Valdes: Το ΕΥΡΩ. Νομισματική ένωση και κρίση. Εκδόσεις ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. Αβάνα 2014.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια