9 Απριλίου 2015

Αποχώρησαν Κούβα και Βενεζουέλα από το παράλληλο Φόρουμ "Κοινωνία των Πολιτών" της Συνόδου του Παναμά




Αιτία η παρουσία γνωστών μισθοφόρων της CIA, μελών της μαφίας του Μαιάμι, μεταξύ των οποίων "οι οργανώσεις" των   Félix Rodríguez Mendigutía  ένος από τους δολοφόνους του Τσε στη Βολιβία, πράκτορα  της CIA κουβανικής καταγωγής και του  γνωστού τρομοκράτη  Luis  Posada Carriles, ένος από τους ηγέτες της οργάνωσης που ευθύνονται για την ανατίναξη του επιβατικού αεροσκάφους των κουβανικών αερογραμών στις 6 Οκτώβρη 1976  πάνω από τα νησιά  Μπατμπάντος καθώς και για βομβιστικές επιθέσεις σε ξενοδοχεία της Αβάνας το 1997.
Την αντίθεσή τους στην παρουσία των γνωστών πρακτόρων στο Παναμά εξέφρασαν μεταξύ άλλων, αρκετές οργανώσεις του Παναμά καθώς και διεθνείς οργανώσεις όπως η Ενωση Λατινοαμερικάνων Φοιτητών.

Η Liaena Hernández Martínez, μέλος της κουβανικής αντιπροσωπείας παρουσιάζει
στους δημοσιογράφους την εκδοση  "ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ στον Παναμά"

Στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής των Χωρών της Αμερικής (Cumbre de las Americas) , μετάφραση κατά λέξη "Σύνοδος των Αμερικών", διεξάγονται διάφορα παράλληλα Φόρουμ Συνδικάτων, κοινωνικών κινημάτων, νεολαίας κ.α. Οι γνωστοί πράκτορες θα συμμετάσχουν στα Φόρουμ "Kοινωνία των Πολιτών" ένα από τα αντιδραστικά φιλοβορειοαμερικανικά φόρουμ που θα γίνουν στον Παναμά στα πλαίσια των παράλληλων φόρουμ της Συνόδου.

Σημειώνεται ότι οι "αντιφρονούντες" κουβανοί μισθοφόροι που επίσης παρευρίσκονται στον Παναμά, πραγματοποιούν το δικό τους με τίτλο "Συμπόσιο (..τι άλλο..!)  για την ενότητα της Κούβας".

Οι αντιπροσωπείες Κούβας, Βενεζουέλας κ.α, όπως αναμένονταν, "τα έκαναν λαμπόγυαλο" , διαδήλωσαν, ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες και τον Τύπο, μέχρι εφημερίδα τύπωσαν με τίτλο "ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ στον Παναμά". Oχι τυχαία από το επίμαχο φόρουμ αποκλείστηκαν οι αντιπροσωπείες των χωρών της ALBA, οι οποίοι μπήκαν  τελικά στην αίθουσα, κατάγγειλαν το Φόρουμ και τους διοργανωτές και αποχώρησαν.

Ετσι η Σύνοδος του Παναμά, δικαιώνει τον τίτλο της:"Σύνοδος των Αμερικών".  Η Δικη μας Αμερική, η Αμερική των Λαών, η Αμερική του Σιμόν Μπολίβαρ, του Χοσέ Μαρτί, του Φιντέλ, του Τσε, του Τσάβες, είναι εκεί και προετοιμασμένη, όπως φάνηκε.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια