29 Απριλίου 2015

Στην Κούβα βρίσκεται ήδη η Διεθνής Μπριγάδα Αλληλεγγύης για την Πρωτομαγιά

Por: Sergio Alejandro Guerra Fernández 
 Fotos: Karoly Emerson 
Το να βρίσκεται κανείς στην Κούβα είναι ένα στοίχημα για τον σοσιαλισμό, ένας τρόπος για να δηλώσει την πεποίθησή του ότι ναι, μπορούμε να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την Επανάσταση μετά από 56 χρόνια από τον θρίαμβό της, δήλωσε αυτήν την Δευτέρα η Κένια Σεράνο Πουίγ, Πρόεδρος του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP), στην εκδήλωση υποδοχής της Διεθνούς Μπριγάδας Αλληλεγγύης ‘’1η Μάη’’.
 Οι πάνω από 230 επισκέπτες, από 25 χώρες που συγκεντρώθηκαν στην Διεθνή Κατασκήνωση Χούλιο Αντόνιο Μέγια, στο Καϊμίτο, δέχθηκαν μήνυμα από τον Βραζιλιάνο διανοούμενο Φρέι Μπέτο, ο οποίος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του για την επιτυχία αυτής της μπριγάδας και την τεράστια ικανοποίηση που αντιπροσωπεύει το να γνωρίσει κανείς την Κούβα μέσα από την παραγωγική εργασία και μέσω της συναναστροφής με έναν τόσο ηρωικό λαό.


Αναφερόμενη στο κείμενο η Κένια Σεράνο δήλωσε την θέληση του ICAP  να κάνει την παραμονή των φίλων στο νησί, μια πλούσια εμπειρία, και είπε: αυτές είναι μέρες αγώνα, μπορείτε να δείτε την κουβανική αλήθεια, να διαμορφώσετε δική σας άποψη, εν μέσω μιας διαδικασίας όπου η Κούβα συνεχίζει να είναι θύμα ενός τοίχου σιωπής.
Κάλεσε τους μπριγαδίστες να κρατήσουν το ίδιο πνεύμα αγώνα ενάντια στον αποκλεισμό που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κούβα για περισσότερο από 50 χρόνια και δήλωσε ‘’αυτή η μπριγάδα φτάνει στην πατρίδα μας συνοδευόμενη από πολλές νίκες που είναι καρπός της αλληλεγγύης, ιδίως η επιστροφή στο σπίτι των Πέντε Ηρώων μας που ήταν φυλακισμένοι άδικα, επειδή μάχονταν την τρομοκρατία’’.

Αυτήν τη χαρά πρέπει να την γιορτάσουμε και πάρουμε τα θετικά της σημεία για να συνεχίσουμε να μαχόμαστε, κυρίως στον αγώνα για την άρση του αποκλεισμού, σημείωσε.
Η πρόεδρος του ICAP κάλεσε στην συνέχιση της ενίσχυσης της ενότητας του κινήματος αλληλεγγύης και στην υποστήριξη των δίκαιων υποθέσεων άλλων λαών όπως ο παλαιστινιακός και οι Σαχραουί, και κυρίως στην υποστήριξη της μάχης ενάντια στο αποικιακό καθεστώς που διατηρούν προς το αδελφό νησί του Πουέρτο Ρίκο.

Επιπλέον, σημείωσε, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την  απαίτηση για την αποφυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων, όπως ο ιθαγενής αγωνιστής της ανεξαρτησίας  Όσκαρ Λόπες Ριβέρα, ο οποίος εδώ και 34 χρόνια έχει υποστεί κάθε είδους απάνθρωπης και βάναυσης μεταχείρισης, τόνισε.
Τέλος, ενωνόμαστε με τους λαούς όλου του κόσμου που αυτήν τη στιγμή προετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους για την Πρωτομαγιά, και που στην πλειοψηφία των χωρών αυτών καταγγέλουν τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει  ο καπιταλισμός, ο νεοφιλελευθερισμός και ο ιμπεριαλισμός στα δικαιώματα των εργαζομένων, κατέληξε.

Τα μέλη της Μπριγάδας ‘’1η Μάη’’, από κοινού με την Μπριγάδα ‘’Τσε Γκεβάρα’’ –που επίσης την υποδέχθηκαν σήμερα, αλλά στο Γκουίρα ντε Μελένα – θα παρελάσουν μαζί με τον κουβανικό λαό για την Διεθνή Μέρα των Εργαζομένων, στην  Πλατεία της Επανάστασης, και την επόμενη μέρα θα συμμετάσχουν στην Διεθνή Συνάντηση Αλληλεγγύης που παραδοσιακά λαμβάνει χώρα μετά από τους εορτασμούς της Πρωτομαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια