27 Απριλίου 2014

To Facebook λογοκρίνει την σελίδα του κουβανού Raúl Antonio Capote (update 27/4)Ευχαριστώ  όλους τους φίλους, στους χιλιάδες ανθρώπους από τις ΗΠΑ, την Κούβα, το Μεξικό, την Βενεζουέλα, τελικά από όλο τον κόσμο, που κατήγγειλαν την λογοκρισία και με υποστήριξαν αποφασιστικά. Πρέπει να μάθουμε από αυτήν την εμπειρία, να γνωρίσουμε την δύναμή μας, και να παλέψουμε αποφασιστικά τα ψέματα της αυτοκρατορίας.

Η  άμεση απάντηση που έδωσαν χιλιάδες φίλοι σε ολόκληρο τον κόσμο  καταγγέλλοντας  την λογοκρισία, είχε αποτέλεσμα  τρείς μέρες μετά η σελίδα να είναι πάλι ορατή.

 Ήταν αναμφίβολα  ένα βήμα πίσω από πλευράς των λογοκριτών, όμως εμποδίζονταν η είσοδος στο Facebook, εκτός αν , όπως έλεγε ένα μήνυμα στην οθόνη, διακόπτονταν η σύνδεση με την σελίδα Razones de Cuba » γιατί σύμφωνα με αυτούς, περιείχε προσβλητικά μηνύματα και φωτογραφίες που παραβίαζαν τους όρους του facebook .

Φυσικά,  τους φασίστες που αναρτούν μηνύματα και εικόνες με ψέματα και προσβολές, με εκκλήσεις για βία στην Βενεζουέλα και στην Κούβα, κανείς δεν τους μπλοκάρει.

 Αντίθετα,  αυτούς που υπερασπίζονται την αλήθεια με ηθική και ειλικρίνεια, αυτούς που υπερασπίζονται τους λαούς και την ελευθερία της έκφρασης, αυτούς ναι, τους λογοκρίνουν.

Ευχαριστώ  όλους τους φίλους, στους χιλιάδες ανθρώπους από τις ΗΠΑ, την Κούβα, το Μεξικό, την Βενεζουέλα, τελικά από όλο τον κόσμο, που κατήγγειλαν την λογοκρισία και με υποστήριξαν αποφασιστικά. Πρέπει να μάθουμε από αυτήν την εμπειρία, να γνωρίσουμε την δύναμή μας, και να παλέψουμε αποφασιστικά τα ψέματα της αυτοκρατορίας.

Ευχαριστώ!
Raúl Antonio Capote
26/4

Το Facebook  έκλεισε την σελίδα του Raúl Antonio Capote. Αυτή είναι μια πρώτη προειδοποίηση, γιατί η εταιρεία που ισχυρίζεται ότι διευκολύνει την ελευθερία της έκφρασης και την διακίνηση της πληροφορίας, θα πρέπει να δώσει μια απάντηση για αυτήν την πράξη λογοκρισίας. 

Ήταν προ πολλού γνωστές οι αδιαμφισβήτητες αποδείξεις  για την συνεργασία αυτής αλλά και άλλων μεγάλων επιχειρήσεων με την κυβέρνηση  και τις μυστικές βορειοαμερικάνικες υπηρεσίες, για αυτό το λόγο , ο πρώην πράκτορας Snowden, ο οποίος τους αποκάλυψε  βρίσκεται σήμερα υπό πολιτική δίωξη.
Ο Capote είναι ένας  επαναστάτης καθηγητής και συγγραφέας, τον οποίο η CIA πίστευε ότι είχε στρατολογήσει , όμως αυτός αποκάλυψε τα σχέδια της βορειο-αμερικάνικης υπηρεσίας να επιδράσει στον πολιτιστικό τομέα της Κούβας στα πλαίσια της προσπάθειας να ανατρέψει την κυβέρνησή της.

Το βιβλίο του έγινε best seller στην Κούβα και οι διαλέξεις του σε πανεπιστήμια και σχολεία προσελκύουν χιλιάδες νέους. Στη σελίδα του στο Facebook δεν υπήρχε πορνογραφία ή υποκίνηση βίας  ούτε χρησιμοποιείτο χυδαία γλώσσα. 

Αλλά, ο Capote ενοχλούσε,γιατί δεν διαθέτει μόνο τα  πολύτιμα βιώματα (δοκιμασίες)  της αποτυχημένης ιμπεριαλιστικής εμμονής για την συντριβή της Κουβανικής Επανάστασης, αλλά έχει επίσης την ικανότητα διδασκαλίας  και το θεωρητικό σκεπτικό να την αποκαλύπτει.

Στους ονειροπόλους που πιστεύουν στον «εκδημοκρατισμό» του ιντερνετ, το facebook τους υπενθυμίσει ότι η ελευθερία τελειώνει εκεί που ξεκινάν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Ο Raúl Capote έχει το blog   eladversariocubano.wordpress.com  (Ο ΚΟΥΒΑΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας