24 Απριλίου 2014

Στην υπεράσπιση του σοσιαλισμού

ISBN: 9789609819411
Συγγραφέας: Fidel Castro
Εκδότης: Διεθνές Βήμα
"Ο σοσιαλισμός είναι και θα εξακολουθεί να είναι η ελπίδα, η μοναδική ελπίδα, ο μοναδικός δρόμος για τους λαούς, τους καταπιεσμένους, τους εκμεταλλευόμενους, τους λεηλατημένους. Ο σοσιαλισμός είναι η μοναδική επιλογή! Και σήμερα που οι εχθροί μας επιδιώκουν να τον αμφισβητήσουν, πρέπει να τον υπερασπιστούμε περισσότερο από ποτέ".
(Φιντέλ Κάστρο)

Αυτό είναι το συμπέρασμα που αντλεί ο Φιντέλ Κάστρο μέσα από την κουβανική και την παγκόσμια εμπειρία στον αγώνα για εθνική την απελευθέρωση και τον σοσιαλισμό.

Είναι εφικτή η οικονομική και κοινωνική πρόοδος έξω από τα πλαίσια του αχαλίνωτου ανταγωνισμού του καπιταλισμού; Μπορούν οι άνθρωποι -άντρες και γυναίκες- να οργανωθούν και συνειδητά να πάρουν στα χέρια τους το πεπρωμένο τους; Πώς αλλάζουν και οι ίδιοι οι άνθρωποι στην πορεία μιας τέτοιας διαδικασίας; Είναι αποφασιστικός ο ρόλος της αντι-ιμπεριαλιστικής αλληλεγγύης στην υπεράσπιση και την πρόοδο της σοσιαλιστικής επανάστασης στην ίδια την Κούβα;


Οι τέσσερις ομιλίες του βιβλίου αυτού αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο και καταγράφουν τις απόψεις του Φιντέλ Κάστρο γύρω από τα ερωτήματα αυτά καθώς και άλλα θεμελιώδη ζητήματα. Και οι τέσσερις ομιλίες δόθηκαν με αφορμή την τριακοστή επέτειο της κουβανικής επανάστασης που γιορτάστηκε την 1η Γενάρη του 1989.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια