29 Απριλίου 2014

Η κουβανική οικογένεια στην Πρωτομαγιά

Foto: Roberto Ruiz
Mayra García Cardentey


Pinar del Rio .  Με το κάλεσμα για τη συμμετοχή ολόκληρης της Κουβανικής οικογένειας στην παρέλαση της 1ης Μάη, οι Επιτροπές  Υπεράσπισης της Επανάστασης (CDR) πραγματοποιούν εξόρμηση σπίτι-σπίτι σε συνεργασία  με την Κεντρική Ένωση  Συνδικάτων της Κούβας (CTC).


Οπως ανακοινώθηκε από τον  Orestes Llanes Mestre,  Β’ εθνικό συντονιστή των CDR,  πάνω από το 80 τοις εκατό των επιτροπών  βάσης έχει κινητοποιηθεί στην εξόρμηση ενημέρωσης και   συζήτησης  για  τη σημασία της συμμετοχής στην παρέλαση της 1ης Μάη.

«Θέλουμε να είναι μια γιορτή για όλους, όχι μόνο τους εν ενεργεία εργαζομένους, αλλά και τους συνταξιούχους,  τις νοικοκυρές,  τα παιδιά και τους φοιτητές.  Κανείς να μην μείνει στο σπίτι, όλοι να συμμετάσχουν στην παρέλαση» , τόνισε ο Llanes, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να μετατραπεί η ιστορική αυτή επέτειος του συνδικαλιστικού κινήματος, σε έναν γνήσιο λαϊκό γιορτασμό.

Το κάλεσμα αυτό συμβαδίζει με την παράδοση της περιοχής του Pinar del Rio , που βρίσκεται πρωτοπόρο σε πανεθνική κλίμακα κατά την πρώτη αξιολόγηση του τρέχοντος έτους, θέση που κατείχε και το 2013.


Στο έργο των CDR της περιοχής καταγράφεται η συνέπεια στα οργανωτικά 
καθήκοντα και η αποδοτικότητα  στους στόχους, που εκφράζεται στην υψηλή προσφορά αιμοδοσίας και γενικότερα στην συλλογική δράση στην γειτονιά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια