15 Σεπτεμβρίου 2024

H Κούβα χορηγεί 200 υποτροφίες σε Παλαιστίνιους για να σπουδάσουν ιατρική στο νησί

Ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ ανακοίνωσε 200 υποτροφίες για Παλαιστίνιους προκειμένου να σπουδάσουν ιατρική στην Κούβα. 

Η πρωτοβουλία αυτή συνεχίζει τη μακρόχρονη υποστήριξη της Κούβας για την απελευθέρωση των Παλαιστινίων, έχοντας ήδη βοηθήσει εκατοντάδες Παλαιστίνιους να γίνουν γιατροί.

6 Σεπτεμβρίου 2024

Οι ιδιοκτήτες κάθε κοινότητας είναι οι γείτονες

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των CDR (Επιτροπές Υπεράσπισης της Επανάστασης). Σύμφωνα με το δυναμικό ιδρυτικό πνεύμα τους, αν και οι μέθοδοι εργασίας τους ποικίλλουν, η ουσία τους παραμένει αμετάβλητη.

Η έμφαση στην ολοκλήρωση των λειτουργικών δομών σε κάθε Επιτροπή για την Υπεράσπιση της Επανάστασης (CDR), οι οποίες ανταποκρίνονται στις τρέχουσες ανάγκες των κουβανικών κοινοτήτων, ήταν μία από τις προτεραιότητες που τέθηκαν την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει της 28ης Σεπτεμβρίου που πλησιάζει, της ημερομηνίας ίδρυσης αυτής της οργάνωσης που γεννήθηκε το 1960, για να υπηρετεί και να προστατεύει το λαό.

3 Σεπτεμβρίου 2024

Όλη η Κούβα γιορτάζει: Χαρούμενη επιστροφή στα σχολεία (Φωτογραφίες)

Αβάνα, 2 Σεπτεμβρίου (ACN) Περίπου 1.600.000 μαθητές της γενικής εκπαίδευσης και περισσότερα από 10.000 εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα γιόρτασαν σήμερα την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες.

2 Σεπτεμβρίου 2024

Η λαϊκή έκθεση τέχνης στην Κούβα κλείνει με μουσική από την Orquesta Failde

Αβάνα, 1 Σεπτεμβρίου (
Prensa Latina) Η έκθεση Arte en La Rampa, η οποία συγκέντρωσε περισσότερους από 90 εθνικούς εκθέτες στον παραδοσιακό της χώρο, το Pabellón Cuba στην Αβάνα, ολοκληρώθηκε σήμερα με μια μεγάλη συναυλία της ορχήστρας Failde.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια διευθύντρια του Κουβανικού Ταμείου Πολιτιστικών Αγαθών (FCBC), Martha Ivis Sánchez, η φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει δραστηριότητες αφιερωμένες στα παιδιά.

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια