12 Ιουλίου 2024

Eνότητα των κομμουνιστικών, αριστερών και προοδευτικών κομμάτων ενάντια στο φασισμό

Ο Ρομπέρο Μοράλες Οχέδα, δέχθηκε χθες τον Δημήτρη Κουτσούμπα, Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) και την αντιπροσωπεία που τον συνόδευε.

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Γραμματέας Οργάνωσης της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, Ρομπέρτο Μοράλες Οχέδα, δέχθηκε χθες τον Δημήτρη Κουτσούμπα, Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) και την αντιπροσωπεία που τον συνόδευε.

"Είναι μεγάλη ικανοποίηση που σας υποδεχόμαστε εδώ, η παρουσία σας θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να εδραιώνουμε τη φιλία και την αδελφοσύνη μεταξύ του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας", είπε ο Κουβανός ηγέτης του κόμματος καλωσορίζοντάς τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ.

Τόνισε επίσης, τη σημασία της προώθησης της ενότητας των κομμουνιστικών, αριστερών και προοδευτικών κομμάτων για την αντιμετώπιση της προέλασης της φασιστικής ακροδεξιάς.

Παράλληλα, ο Mοράλες Οχέδα επαναβεβαίωσε τη βούληση για διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο κομμάτων και την ετοιμότητα για ανάπτυξη συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας κομμουνιστής ηγέτης επαναβεβαίωσε τη στήριξη του ΚΚΕ στην Κουβανική Επανάσταση, υποστήριξε το αίτημα για την εξαίρεση της Κούβας από τον ψευδεπίγραφο κατάλογο των κρατών που δήθεν χρηματοδοτούν την τρομοκρατία και καταδίκασε την εντατικοποίηση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας.

 

 Contra el fascismo, la unidad de los partidos comunistas, de izquierda y progresistas › Mundo › Granma - Órgano oficial del PCC



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια