13 Ιουνίου 2024

Ο υπΕξ της Κούβας υπογραμμίζει το ενδιαφέρον της Αβάνας για την ένταξη στην ομάδα BRICS

 Η Ρωσία θα συνεχίσει να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Αβάνα παρά τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει ο Λευκός Οίκος στο μεγαλύτερο νησί των Αντιλλών. 

Ο Μπρούνο Ροντρίγκες  υπογράμμισε την κατάσταση των σχέσεων και επιβεβαίωσε ότι "οι διπλωματικοί πολιτικοί δεσμοί Ρωσίας-Κούβας συμπληρώνονται από τη δυναμική πρόοδο της αμοιβαία επωφελούς διμερούς συνεργασίας στον οικονομικό, εμπορικό και επιστημονικοτεχνικό τομέα".

10 Ιουνίου 2024

Η Κούβα θα συμμετάσχει στους Αθλητικούς Αγώνες BRICS

Η Κούβα θα εκπροσωπηθεί στους Πρώτους Αθλητικούς Αγώνες Brics 2024, που θα διεξαχθούν στο Καζάν, πρωτεύουσα της Αυτόνομης Δημοκρατίας του Ταταρστάν της Ρωσίας, από τις 12 έως τις 23 Ιουνίου.

Οι εκπρόσωποι των Μεγάλων Αντιλλών θα διαγωνιστούν στο wushu, το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Στα δύο τελευταία αγωνίσματα, θα διαγωνιστούν με την καινοτόμο ψηφιακή μέθοδο, η οποία συνδυάζει το φυσικό και το εικονικό περιβάλλον, με το άθροισμα των αποτελεσμάτων σε κάθε ένα από αυτά να καθορίζει την τελική θέση. 

9 Ιουνίου 2024

Ρωσικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θα στηρίξει την BioCubaFarma στην ανάπτυξη φαρμάκων για γηριατρικές και ογκολογικές ασθένειες

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) θα επενδύσει περισσότερα από 11,2 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων για γηριατρικές και ογκολογικές ασθένειες σε συνεργασία με την BioCubaFarma.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ταμείου, Kiril Dmitriev, η αρχική επένδυση ύψους έως και 1 δισεκατομμυρίου ρουβλίων (11,26 εκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες) θα μπορούσε να διπλασιαστεί στο μέλλον, σύμφωνα με την προτεραιότητα του ιδρύματος στον τομέα της υγείας.

6 Ιουνίου 2024

Πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού αναμένονται στην Αβάνα

Aπό 12 έως 17 Ιουνίου 2024, θα πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη στο λιμάνι της Αβάνας από ένα ναυτικό απόσπασμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αποτελούμενο από τέσσερα πλοία: τη φρεγάτα
Gorshkov, το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Kazan, το πετρελαιοφόρο Pashin και το ρυμουλκό διάσωσης Nikolai Chiker.

Η επίσκεψη αυτή συνάδει με τις ιστορικές φιλικές σχέσεις μεταξύ της Κούβας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας και είναι αυστηρά σύμφωνη με τους διεθνείς κανονισμούς στους οποίους η Κούβα είναι κράτος-μέλος. Κανένα από τα πλοία δεν φέρει  πυρηνικά όπλα, οπότε ο ενδιάμεσος σταθμός τους στη χώρα μας δεν αποτελεί απειλή για την περιοχή.

5 Ιουνίου 2024

Παρουσίαση του βιβλίου "Καταγγελία ενός εγκλήματος: Μνήμες του Διεθνούς Δικαστηρίου κατά του αποκλεισμού της Κούβας"

Por Yaimi Ravelo / Resumen Latinoamericano-Cuba

Το βιβλίο διατίθεται ελεύθερα σε μορφή pdf 
στα ισπανικά: ΕΔΩ 
στα αγγλικά : ΕΔΩ 

Το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας με τους Λαούς (ICAP) και το Εκδοτικό Ocean Sur παρουσίασαν αυτή την Τρίτη (28/5/2024) το βιβλίο "Καταγγελία ενός εγκλήματος: Μνήμες του Διεθνούς Δικαστηρίου κατά του αποκλεισμού της Κούβας", στην έδρα του κουβανικού ιδρύματος.

Η παρουσίαση αυτού του βιβλίου, σύμφωνα με τον Fernando González Llort, ήρωα της Δημοκρατίας της Κούβας και πρόεδρο του ICAP, αποτελεί ένα δεύτερο όνειρο που εκπληρώθηκε για τον αγώνα κατά του αποκλεισμού που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην Κούβα για περισσότερες από έξι δεκαετίες.

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια