30 Νοεμβρίου 2022

Ο "Κρατάτε με θα κάνω επανάσταση" ασυγκράτητος Έλληνας αριστερός

Απέχοντας επί μέρες από δω μέσα, έριξα μια ματιά σε πρόσφατες δημοσιεύσεις και αναρτήσεις, για να διαπιστώσω ότι σημαντικά γεγονότα, όπως τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Φιντέλ Κάστρο στη Μόσχα και η επίσκεψη του προέδρου της Κούβας Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ σε Ρωσία και Κίνα, άφησαν μάλλον παγερά αδιάφορο μεγάλο μέρος των Ελλήνων αριστερών. 

Είναι φανερό ότι στη χώρα όπου το άγαλμα του Τρούμαν -που το έχουν υπερασπιστεί από τον στρατό της Χούντας μέχρι τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ- περιγελά την αξιοπρέπεια ενός λαού ολόκληρου, είναι πολύς ο κόσμος που δεν γουστάρει αγάλματα του Κάστρο σε χώρες που ο ίδιος δεν εγκρίνει.
Όπως είναι φανερό ότι ο "Κρατάτε με θα κάνω επανάσταση" ασυγκράτητος Έλληνας αριστερός δεν τις εγκρίνει αυτές τις σχέσεις των άκαπνων και βολεμένων Κουβανών με τη Ρωσία. Δεν τα κάνει κέφι αυτά τα κολλητηλίκια, ιδιαίτερα αφότου ο ίδιος έδιωξε το ΝΑΤΟ και τις βάσεις των Αμερικάνων απ' την Ελλάδα. Οπότε, κανένας δεν κινδυνεύει πλέον από τη Δύση και να τ' αφήσουν οι Ρώσοι και οι Κουβανοί αυτά που ξέρουν!
Πόσο μάλλον που ο Κουβανός πήγε και στην Κίνα και αντί να καταγγείλει τον κινέζικο ιμπεριαλισμό μιλάει για συντροφικές σχέσεις. Ιδέα δεν έχει από το μοντέλο του σοσιαλισμού που οικοδομεί ο Έλληνας επαναστάτης, μαζί με τον Ολλανδό φιρφιρίκο και τον Σουηδό σαχλαμαράκια ομοϊδεάτη του. Που δεν τους ακούνε οι απολίτιστοι σχιστομάτηδες και μαυριδεροί, εκεί στην Ανατολή και στον Παγκόσμιο Νότο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια