31 Αυγούστου 2022

Όταν ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς επισκέφτηκε την Ελλάδα

Ο ΚΑΜΙΛΟ ΓΚΕΒΑΡΑ στην ΕΛΛΑΔΑ καλεσμένος της NEW STAR /ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2006     ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ απο ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ ΚΟΣΣΥΒΑΚΗΣ


ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΣΕ Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, από 8-28/9 /2006 και η είσοδος θα είναι πάλι ελεύθερη.

Τη διοργάνωση της έκθεσης έχουν η ελληνική εταιρεία διανομής ταινιών «New Star» και το «Κέντρο Μελετών Τσε Γκεβάρα » της Κούβας και αυτή περιλαμβάνει: εκατοντάδες φωτογραφίες, τραβηγμένες από το 1951-1963, σε ταξίδια του Τσε σε Αργεντινή, Μεξικό, Γουατεμάλα, Κούβα, Ιαπωνία, Κίνα, Ινδονησία, Ινδίες, Πακιστάν, Γιουγκοσλαβία, Ισπανία, Τανζανία, Αίγυπτο, Μαρόκο. Το 30% των φωτογραφιών είναι αυθεντικά θετικά αντίγραφα και οι υπόλοιπες σύγχρονα αντίγραφα αρνητικών. 

Εκτίθενται, επίσης: 11 φάκελοι φωτογραφικών εργαστηρίων με σημειώσεις του Τσε, φωτοτυπία της ταυτότητας του Τσε ως φωτογράφου, μηχανές που χρησιμοποιούσε.

Με αφορμή την έκθεση στην Κρήτη βρίσκεται ήδη από την Κυριακή στη χώρα μας ο Καμίλο Γκεβάρα , γιος του θρυλικού επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και εκπρόσωπος του Κέντρου Μελετών «Τσε Γκεβάρα » στην Κούβα, ο οποίος και θα παραμείνει έως τις 12 Σεπτέμβρη. 

Ο Καμίλο θα εγκαινιάσει την έκθεση στο Ηράκλειο στις 8/9, 8.30 μ.μ., ενώ θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο και τα Χανιά, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με φορείς του νησιού και θα παραστεί σε πολλές εκδηλώσεις που οργανώνονται αυτές τις μέρες στο νησί.Στα εγκαίνια της έκθεσης θα συμμετέχει και ο πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα, Ερμες Ερνάντεζ Ερέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια