20 Αυγούστου 2022

Η Κούβα δέχτηκε 834.891 ξένους επισκέπτες τους πρώτους επτά μήνες του έτους

Στα τέλη Ιουλίου, η Κούβα έκανε ένα ακόμη βήμα για να φτάσει το πρώτο εκατομμύριο τουρίστες, φτάνοντας τις 834.891 αφίξεις,
693.592 περισσότερες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Στατιστικής και Πληροφοριών (ONEI).

Στη δημοσίευση της Εθνικής Υπηρεσίας Στατιστικής και Πληροφοριών  τονίζεται ότι μεταξύ των βασικών χωρών προέλευσης των επισκεπτών ήταν ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ισπανία, η Ρωσία, η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και το Μεξικό.

Συνολικά, κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους, 1.200.580 ταξιδιώτες επισκέφτηκαν τη μεγαλύτερη των Αντιλλών, σημειώνοντας μία αύξηση 552,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2021.

Η Κούβα φιλοδοξεί φέτος να φτάσει τον αριθμό των 2,5 εκατομμυρίων τουριστών, στόχος τον οποίο οι αρχές δεν εγκαταλείπουν, παρά το γεγονός ότι ο χρόνος είναι μικρός για να τον πετύχει και η ανάκαμψη μετά την πανδημία του Covid-19 δεν φτάνει τα αναμενόμενα επίπεδα.

Πρόκειται για έναν ζωτικό οικονομικό τομέα για το νησί, καθώς παρέχει ζωντανό συνάλλαγμα στην οικονομία, η οποία το έχει μεγάλη ανάγκη, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και επικεφαλής Οικονομίας και Σχεδιασμού, Αλεχάντρο Γκιλ, ενώπιον του κοινοβουλίου τον περασμένο Ιούλιο.

Η έκθεση ONEI θεωρεί:

Ταξιδιώτης: Κάθε άτομο που ταξιδεύει σε δύο ή περισσότερες διαφορετικές χώρες. Εάν το άτομο μετακινηθεί εκτός της χώρας διαμονής του, θεωρείται διεθνής επισκέπτης, ανεξάρτητα από τον λόγο του ταξιδιού ή το μεταφορικό μέσο.

Διεθνείς Επισκέπτες: Τα πρόσωπα που επισκέπτονται μια χώρα διαφορετική από αυτήν στην οποία έχουν τον συνήθη τόπο διαμονής τους για περίοδο που δεν υπερβαίνει το ένα έτος, έχοντας κύριο σκοπό την αναψυχή, επαγγελματικό ή άλλο προσωπικό λόγο, και όχι είναι την άσκηση αμειβόμενης δραστηριότητας στη χώρα επίσκεψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια