14 Αυγούστου 2022

Συνελήφθησαν οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης με μολότοφ σε κατάστημα στο Δήμο 10 Οκτώβρη της Αβάνας (+ Βίντεο)

Στο βραδινό Δελτίο Ειδήσεων της Κουβανικής Τηλεόρασης μεταδόθηκε ότι την Παρασκευή έλαβε χώρα εγκληματική ενέργεια σε κατάστημα της (κρατικής) αλυσίδας Tiendas Caribe, στο Δήμο της πρωτεύουσας 10 Οκτώβρη. όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Ουμπέρτο Λόπες, επρόκειτο για μια επίθεση με μολότοφ στο κατάστημα, οι δράστες της οποίας έχουν ήδη συλληφθεί .

Ενώ οι προσπάθειες της χώρας είχαν επικεντρωθεί στην κατάσβεση της φωτιάς στο Ματάνσας, οι νεοτρομοκράτες βρήκαν την ιδανική στιγμή για να προσπαθήσουν να προσθέσουν περισσότερο πόνο πάνω στον πόνο», είπε ο σχολιαστής.
Εξήγησε ότι αυτά τα γεγονότα περιλάμβαναν εκκλήσεις, μέσω διαφόρων καναλιών και από πλατφόρμες μίσους στα κοινωνικά δίκτυα, για πρόκληση ζημιάς στο κράτος, επίθεση στην οικονομία της χώρας, πρόκληση βίας και αταξίας.

Σε λιγότερο από μία ώρα συνελήφθησαν οι δράστες του βανδαλισμού. Αμέσως οι αρμόδιες αρχές εξακρίβωσαν τις διασυνδέσεις τους με εχθρικές δυνάμεις του εξωτερικού. Ένας από αυτούς έχει ταξιδέψει είκοσι φορές στις ΗΠΑ, κατοικεί και στις δύο χώρες, ενώ ο άλλος είναι κάτοικος του δήμου 10 Οκτώβρη στην πρωτεύουσα.


Οι κουβανικές αρχές έχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες. Έχουν ως αποδεικτικά στοιχεία: μηνύματα, κλήσεις, ενέργειες που υποδεικνύονται από το εξωτερικό, αποδείξεις πληρωμών που έγιναν και βιντεοσκοπήσεις, συμπεριλαμβανομένης και επαφής youtuber σε διάφορες φάσεις.

«Οι δράστες οδηγούσαν αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του πατέρα ενός εξ αυτών, πέρασαν μπροστά από το κατάστημα και πέταξαν τη μολότοφ και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από ην περιοχή και πάρκαραν σε ένα σημείο, όπου άρχισαν να παρασκευάζουν άλλες τρείς μολότοφ, περιέγραψε η δημοσιογράφος.

Σε λιγότερο από μία ώρα ο λαός «που βρίσκεται στους δρόμους» υπερασπίστηκε το μαγαζί του, τη γειτονιά του, την κοινότητά του.



Detenidos autores del ataque con cóctel mólotov
a una tienda en Diez de Octubre (+ Video) | Cubadebate



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια