15 Ιουνίου 2022

Το Ετήσιο Βραβείο Ανοσολογίας για το κουβανικό εμβόλιο Soberana 02

Κουβανοί ερευνητές έλαβαν το Ετήσιο Βραβείο Ανοσολογίας
Jorge Gavilondo Cowley για την ερευνητική εργασία «Σχεδιασμός, ανάπτυξη και προκλινική αξιολόγηση του Soberana 02, ένός κουβανικού εμβολίου για τον COVID-19», ανέφερε το Ινστιτούτο Εμβολίων Finlay στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η απονομή του βραβείου έγινε στη διάρκεια του πρόσφατου Συνέδριου Ανοσολογίας  Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (ALACI 2022) στους γιατρούς Vicente Vérez Bencomo, Yury Valdés Balbín, Dagmar García Rivera, Belinda Sánchez Ramírez, Tammy Boggiano Ayo, Eduardo Ojito Magaz και Daniel García Rivera.


Το Soberana 02 είναι ένα ενισχυτικό εμβόλιο κατά του COVID-19 που αναπτύχθηκε από την IFV, το οποίο, μετά από την προκλινική έρευνα, πέρασε από κλινικές μελέτες φάσης Ι, ΙΙ και ΙΙΙ που απέδειξαν την ασφάλεια, ανοσογονικότητα και αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 71% με μόνο δύο δόσεις και 92,4 % με την τρίτη δόση Soberana Plus.

Πρόκειται για το ανοσογόνο με το οποίο πραγματοποιήθηκε η πρώτη παιδιατρική εκστρατεία εμβολιασμού κατά του COVID-19 στον κόσμο, όταν χορηγήθηκε σε ανήλικους Κουβανούς μεταξύ δύο και 18 ετών με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Η 13η σύγκληση του συνεδρίου, Alaci 2022, πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Meliá Internacional στο Βαραδέρο.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι από αναγνωρισμένα επιστημονικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων το ΙFV, το Κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας και το Κέντρου Μοριακής Ανοσολογίας, οι οποίοι συζήτησαν τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα και τα πιο διακεκριμένα προϊόντα τους.


 | Cubadebate


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια