30 Ιουνίου 2022

Η Ινδία και η Κούβα ενισχύουν τις διακομματικές σχέσεις

Το μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας (PCC),
Jorge Luis Broche Lorenzo, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον Prakash Karat, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαρξιστικό), όπως γνωστοποίησε στο Twitter η κουβανική πολιτική οργάνωση.

«Επαναβεβαιώνουμε  τη διάθεση για σύσφιξη των διακομματικών σχέσεων», είπε ο επίσης Προϊστάμενος του Τμήματος Προσοχής στον Κοινωνικό Τομέα της PCC.

Ο Prakash Karat εξέφρασε τη συγκίνησή του όταν ανταλλάσσει ιδέες με το PCC και τόνισε την υψηλή εκτίμηση και τον τρόπο με τον οποίο το νησί έχει παραμείνει ισχυρό στη θέση του ενάντια στον ιμπεριαλισμό. 

Ο Broche Lorenzo, αναφερόμενος στις ΗΠΑ, είπε ότι καταφεύγει σε παλιές πρακτικές επίθεσης στην Κούβα με σύγχρονες τεχνικές αντισυμβατικού πολέμου, για να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στη χώρα μας. 

Εξήγησε στην ινδική πλευρά την Οικονομική-Κοινωνική Στρατηγική της οποίας ο στόχος είναι η μακροοικονομική σταθεροποίηση. 

 Ο Karat ανέφερε στην τηλεδιάσκεψη, ότι θεωρεί ότι η κύρια πρόκληση είναι πώς να οικοδομηθεί  αντίσταση στη δεξιά επίθεση, η οποία στρέφεται  επίσης στις ζωές των μουσουλμάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια