5 Ιουνίου 2022

Κούβα και Κίνα παρουσιάζουν την πρώτη πατέντα του εμβολίου "Pan-Corona"

Η Κούβα και η Κίνα παρουσίασαν, στο Εθνικό Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας αυτής της ασιατικής χώρας, το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το εμβόλιο Pan-Corona, που αναπτύχθηκε για τρέχουσες και μελλοντικές παραλλαγές του κορωνοϊού.

Στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, το κουβανικό Κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας (CIGB) τόνισε ότι το έργο βασίζεται στο κοινό κέντρο βιοτεχνολογικής έρευνας και ανάπτυξης, που βρίσκεται στην πόλη Yongzhou, και διευθύνεται από εμπειρογνώμονες από το CIGB και τον Όμιλο Biotechnological and Pharmaceutical Industries of Cuba (BioCubaFarma).


 

 Ομοίως, ο πρόεδρος της BioCubaFarma, Εντουάρντο Μαρτίνες Ντίας, , τόνισε στο κοινωνικό δίκτυο, ότι αυτές οι κοινές έρευνες έχουν σκοπό την επίτευξη αποτελεσματικών εμβολίων κατά του κορωνοϊού που όχι μόνο θα έχουν αξία στην τρέχουσα πανδημία, αλλά θα μπορούσαν επίσης να είναι αποτελεσματικές κατά της εμφάνισης νέων παθογόνων που ανήκουν σε αυτήν την οικογένεια ιών.

Σύμφωνα με τον διευθυντή βιοϊατρικής έρευνας του CIGB, Χεράρδο Γκιγιέν, , το έργο για τη σύλληψη του Pan-Corona προέκυψε μετά από αίτημα της κινεζικής πλευράς και έχει την έγκριση του Υπουργείου Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος της Κούβας.

Το Pan-Corona είναι ένα αντιγόνο ανασυνδυασμένου τύπου, το οποίο είναι η πλατφόρμα ανάπτυξης εμβολίων στην οποία το CIGB έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία, με επιτυχημένα προηγούμενα όπως αυτό της ηπατίτιδας Β, πέρα από τα δύο κουβανικά εμβόλια κατά του COVID-19, μεταξύ των οποίων και το Abdala.

Πηγή: Trabajadores 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια