26 Μαΐου 2022

Συνομιλίες Κομμουνιστικών Κομμάτων Κούβας - Βιετνάμ

Αβάνα, 26 Μαΐου (
Prensa Latina) Tα ανώτερα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας (PCC) Ρομπέρτο Μοράλες Οχέδα Roberto και του Κομμουνιστικού Κόμματος Βιετνάμ (PCV) Βο Βαν Τουόνγκ διεξήγαγαν συνομιλίες μέσω τηλεδιάσκεψης ως ένδειξη των δεσμών φιλίας που ενώνουν τις δύο χώρες, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Granma.

Κατά τη συνάντηση, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και μόνιμο μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κούβας παρείχε εκτενή πληροφόρηση για τα αποτελέσματα τον πρώτο χρόνο μετά το 8ο Συνέδριό και τα κύρια συμπεράσματα της 5Ης Ολομέλειας του κόμματός του.

Ο Βαν Τουόνγκ "επαναβεβαίωσε την σταθερή πολιτική του ΚΚ Βιετνάμ για την υποστήριξη του αγώνα του κουβανικού λαού ενάντια στον αποκλεισμό των ΗΠΑ, καθώς και το ενδιαφέρον της ανώτερης ηγεσίας του βιετναμέζικου έθνους, να συνεχίσει να ενισχύει τους δεσμούς αδελφοσύνης και αλληλεγγύης", ανέφερε το δημοσίευμα.

Από την πλευρά του, ο Μοράλες Οχέδα, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚ Κούβας και Γραμματέας Οργάνωσης της Κεντρικής Επιτροπής, «παρουσίασε μια σύνοψη της προόδου υλοποίησης των ιδεών, εννοιών και κατευθυντήριων γραμμών του 8ου. Συνέδριο του Κόμματος, ένα χρόνο μετά την σύγκλισή του και μια σύνοψη του έργου της οργάνωσης», σύμφωνα με το κείμενο.

Επιπλέον, πρόσθεσε, «έγινε αναφορά στις προσπάθειες των Μεγάλων Αντιλλών να αντισταθούν δημιουργικά στο σημερινό περιφερειακό και διεθνές πλαίσιο».

«Σχετικά με τα πρόσφατα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, αναφέρθηκε ότι, αν και κιννούνται σε θετική κατεύθυνση, είναι περιορισμένης φύσης, γιατί δεν αλλάζουν την ουσία του εντατικοποιημένου αποκλεισμού», πρόσθεσε η Γκράνμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια