22 Σεπτεμβρίου 2020

Η Κούβα εφαρμόζει θεραπεία με όζον στον αγώνα κατά του Covid-19

Η Κούβα χρησιμοποιεί σήμερα τη θεραπεία με όζον ως συμπληρωματική δράση για την καταπολέμηση του Covid-19, μια μέθοδο εγκεκριμένη στα πλαίσια της Φυσικής και Παραδοσιακής Ιατρικής του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας. 

Το νησί καταγράφει επίσης την πρώτη διεθνή κλινική δοκιμή στην οποία η ορθική εμφύσηση είναι η μόνη οδός εφαρμογής.  Τα φαρμακολογικά οφέλη της θεραπείας με όζον έχουν αποδειχθεί ως “ρυθμιστής της συστηματικής φλεγμονώδους απόκρισης, διεγέρτης της ενδογενούς αντιοξειδωτικής απόκρισης, που αυξάνει την οξυγόνωση του αίματος” και βελτιώνει τα χαρακτηριστικά του, αναφέρει η εφημερίδα Juventud Rebelde. 

Το φάρμακο, εκτός του ότι είναι αντιθρομβωτικά και ιοκτόνα, επέφεραν αποτελέσματα στη βελτίωση της κλινικής κατάστασης σε ασθενείς με ασθένειες όπως η ηπατίτιδα. Αυτή η θεραπεία επιτρέπει την ενεργοποίηση του ενδογενούς αντιοξειδωτικού συστήματος, αντιστρέφοντας έτσι ολόκληρο τον φλεγμονώδη καταρράκτη που δημιουργείται στο πλαίσιο της παθοφυσιολογικής διαδικασίας του Covid-19. 

"Η πρόταση ήταν να ξεκινήσει η θεραπεία ας διαγνωσμένων ασθενών με Covid-19, που παρουσιάζουν ήπια έως μέτρια συμπτώματα για να αποφευχθεί η ενεργοποίηση όλου αυτού του παθοφυσιολογικού οπλοστασίου των προφλεγμονωδών καταρρακτών, που ευθύνονται για τη σοβαρότητα των ασθενών", τονίζει η πηγή. 

Η ορθική εμφύσηση είναι μια μη επεμβατική τεχνική, πολύ αποτελεσματική και με καλή ανεκτικότητα από τους ασθενείς. Μέσω αυτής, το όζον διαλύεται ταχέως στα τοιχώματα του εντερικού αυλού και αντιδρά με τις πρωτεΐνες και τα μη απορροφημένα υπολείμματα ακόρεστων λιπαρών οξέων, παράγοντας είδη αντιδραστικού οξυγόνου και προϊόντα υπεροξείδωσης λιπιδίων που, μαζί με οξυγόνο, διασχίζουν τον εντερικό βλεννογόνο και εισέρχονται στο κυκλοφορία του αίματος μέσω φλεβικών και λεμφικών τριχοειδών αγγείων. 

Οι χώρες που έχουν καταγράψει εφαρμογή αυτού του τρόπου θεραπείας στην πανδημία είναι η Κούβα, η Ισπανία, η Ιταλία, το Ιράν, η Ινδία, η Κίνα και η Τουρκία.
(Με πληροφόρηση από Prensa Latina)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια