9 Σεπτεμβρίου 2020

Απίστευτο ! Πρότειναν τον Τραμπ για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης !


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προτάθηκε για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για τη βοήθειά του στη διαπραγμάτευση της ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναφέρει το Fox News. Ο ίδιος νορβηγός βουλευτής είχε προτείνει πάλι το 2018 για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου, μετά τη σύνοδο κορυφής μεταξύ του Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονκ Ουν στη Σιγκαπούρη.

Η πρόταση υποβλήθηκε από τον Christian Tybring-Gjedde,   μέλος του νορβηγικού κοινοβουλίου, ο οποίος επαίνεσε τις προσπάθειες του Τραμπ  για  την επίλυση των παρατεταμένων συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο.  "Με την αξία του, νομίζω ότι προσπάθησε να εδραιώσει την ειρήνη μεταξύ των εθνών πιο πολύ από τους περισσότερους υποψηφίους του [Νόμπελ] Ειρήνης", δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fox News.

Στην επιστολή της πρότασής του προς τη νορβηγική επιτροπή Νόμπελ, ο βουλευτής επισημαίνει  τον ρόλο της κυβέρνησης Τραμπ στη δημιουργία σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ελπίζει ότι και  άλλες χώρες της περιοχής θα ακολουθήσουν τα ίδια βήματα με το Αμπού Ντάμπι. . "Αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού, μετατρέποντας τη Μέση Ανατολή σε μια περιοχή συνεργασίας και ευημερίας".

Άλλα κατορθώματα του Τραμπ

Στην επιχειρηματολογία του νορβηγού βουλευτή τονίζεται  επίσης ο  “βασικός ρόλος” του προέδρου των ΗΠΑ στη “διευκόλυνση της επαφής μεταξύ μερών που βρίσκονται σε διένεξη”, αναφέροντας ως παραδείγματα τη συνοριακή διαφωνία Κασμίρ μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, τη σύγκρουση μεταξύ Bόρειας και Νότιας Κορέας, καθώς και τον ρόλο που διαδραμάτισε  σχετικά  με το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ, σημειώνοντας τέλος,την  απόφαση του Τραμπ να αποσύρει μεγάλο αριθμό αμερικανικών στρατευμάτων από τη Μέση Ανατολή.

Ο ίδιος  νορβηγός βουλευτής είχε προτείνει πάλι το 2018  για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου, μετά τη σύνοδο κορυφής μεταξύ του Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας  Κιμ Γιονκ Ουν  στη Σιγκαπούρη.

Ο Tybring-Gjedde, ο οποίος προεδρεύει και στη νορβηγική  αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, διευκρίνισε ωστόσο,  ότι δεν είναι "μεγάλος υποστηρικτής" του προέδρου των ΗΠΑ, αλλά ότι η νορβηγική επιτροπή Νόμπελ "πρέπει να αναλύσει τα γεγονότα και να τον κρίνει για τις πράξεις του και  όχι εξαιτίας του τρόπου που ο αρχηγός του κράτους συμπεριφέρεται μερικές φορές”.

Kαι ολοκληρώνοντας δήλωσε:

“Οι άνθρωποι που έχουν λάβει το Βραβείο Ειρήνης τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει πολύ λιγότερα από τον Ντόναλντ Τραμπ. Για παράδειγμα, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έκανε τίποτα ".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια