17 Σεπτεμβρίου 2020

Πάτρα: Ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ των γιατρών και νοσηλευτών της Κούβας που μάχονται κατά του covid-19 σε όλο τον κόσμο

Η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:

Στην χθεσινή (Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, η Δημοτική Αρχή κατέθεσε προς ψήφιση και το Σώμα ενέκρινε, το ακόλουθο ψήφισμα υπέρ των γιατρών και νοσηλευτών της Κούβας που μάχονται σε όλο τον Κόσμο κατά του covid-19 και προτείνονται για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης:

«Για την αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών της πανδημίας COVID-19, που μέχρι σήμερα έχει προσβάλει πάνω από 29 εκατ. ανθρώπους και έχει οδηγήσει σε περισσότερους από 900 χιλιάδες θανάτους σε όλο τον κόσμο, η Κούβα έσπευσε από την πρώτη στιγμή να συνδράμει όπου υπήρχε πρόβλημα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, η Κούβα έχει στείλει 45 Ταξιαρχίες της Διεθνούς Δύναμης ενάντια σε Φυσικές Καταστροφές και Σοβαρές Επιδημίες "Χένρι Ριβ" σε 38 χώρες, σ' όλο τον κόσμο, αποτελούμενες από 3.772 γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό Υγείας. Αυτοί οι επιστήμονες έχουν περιθάλψει περισσότερους από 250 χιλιάδες ανθρώπους, που μολύνθηκαν με τον ιό Covid-19, σώζοντας τη ζωή σε περισσότερους από 8 χιλιάδες ασθενείς.

Αυτή η κορυφαία εκδήλωση αλληλεγγύης έχει γίνει αντικείμενο παγκόσμιου θαυμασμού και επαίνων, ιδιαίτερα από τη στιγμή που προέρχεται από μια μικρή χώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με απαράδεκτες κυρώσεις και ένα πολυετές εγκληματικό εμπάργκο, που επιβλήθηκε από τις ΗΠΑ και σύμμαχα κράτη, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται και χώρες στις οποίες η Κούβα προσέφερε πολύτιμη βοήθεια, εν μέσω μάλιστα κατάρρευσης των δικών τους συστημάτων Υγείας.

Ως ελάχιστη αναγνώριση αυτής της προσφοράς εξελίσσεται σε διεθνές επίπεδο καμπάνια για την απονομή του φετινού Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στη Διεθνή Δύναμη Εξειδικευμένων Ιατρών σε Φυσικές Καταστροφές και Σοβαρές Επιδημίες "Χένρι Ριβ".

Κατόπιν αυτών το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας αποφασίζει να ενώσει την φωνή του με όλους τους φορείς, σε όλο τον Κόσμο, που στηρίζουν το αίτημα απονομής του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης».



2 σχόλια:

  1. ειναι αξιο θαυμασμου ενα μικρο κρατος ομως τοσο μεγαλη στην ψυχη και στην καρδια να βοηθαει τοσα πολλα κρατη κατα του κορονοιου μονο οι αλληλεγγειη των λαων πραγματοποιη αυτα τα επιτευγματα.ευχαριστω πολυ.με συνγωρειται για τυχον λαθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια