6 Δεκεμβρίου 2019

Koυβανοελληνική συναυλία και έκθεση φωτογραφίας στις γυναικείες φυλακές της Θήβας

Οι καλλιτέχνες από την Κούβα Rosanna Mailan SevilaOdalis PalmaRemy Mailan Mustelier και  Κάρλος Ενρίκε Μενέντες θα συνεχίσουν την ανθρωπιστική παράδοση προσφοράς των καλλιτεχνικών τους αξιών στις φυλακισμένες γυναίκες της μεγαλύτερης γυναικείας φυλακής υψίστης ασφαλείας στη Θήβα, βόρεια της Αθήνας. Στις 10 Δεκεμβρίου, η παρουσίασή τους θα πραγματοποιηθεί σε αυτή τη φυλακή, στην οποία θα συμμετέχουν και για πρώτη φορά Έλληνες μουσικοί.

Αυτή θα είναι η τρίτη συναυλία κουβανών καλλιτεχνών (σε αυτή τη φυλακή) της Μαρλέν Ολάνο Καρέρας και του Ρέμυ Μαιλάν Μουστεγίες και η δεύτερη με τη συμμετοχή των Μαρλέν Ολάνο, Ρέμυ, Οδάλυς, Σειδέλ Μπόρχες, Ομάρ Κουέστα και Ραιδέλ Καμπέσας. Ευχαριστώ τη Ροσάνα για την ανταπόκριση και την προσπάθειά της να οργανώσει αυτή την τρίτη συναυλία.


Αυτή τη φορά θα παρουσιαστεί επίσης και η Έκθεση Φωτογραφίας “Χοσέ Μαρτί: με την Ελλάδα στην καρδιά” με λεζάντες στα ελληνικά και στα ισπανικά, που έχει παρουσιαστεί ήδη στην Αθήνα, τη Λευκάδα και την Ικαρία. Η έκθεση θα παραμείνει στη φυλακή για 15 ημέρες και ένας νέος Κουβανός θα συμμετάσχει στη εισηγητική της παρουσίαση στις κρατούμενες και υπαλλήλους της φυλακής.

Θα παραδοθούν επίσης για το σχολείο της φυλακής, 14 βιβλία για την Κούβα στην ελληνική γλώσσα, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον γνωριμίας με την ιστορία του αγώνα του κουβανικού λαού για την εθνική του ανεξαρτησία.

Θα είναι ένα κοινό δώρο μιας αντιπροσωπείας κουβανών καλλιτεχνών που διαμένουν στην Ελλάδα, και οι ελλήνων καλλιτεχνών στις κρατούμενες της φυλακής της Θήβας και μια μικρή αλλά ειλικρινής απόδειξη αλληλεγγύης, αγάπης, ανθρωπισμού του λαού της Κούβας που επιδεικνύουν τα παιδιά του όπου κι αν ζουν.

Ευχαριστούμε και πάλι τους Κουβανούς καλλιτέχνες - μουσικούς, χορευτές, τραγουδιστές, DJs - για τη μόνιμη, ανιδιοτελή και απόλυτα εθελοντική παρουσία τους καθώς και τους Έλληνες καλλιτέχνες που εντάχθηκαν σε αυτή την πρωτοβουλία.

Αυτή η συναυλία και η έκθεση φωτογραφίας στη Θήβα θα είναι ο πρόλογος του 3ου Διαγωνισμού Παιδιών και Νέων «Με την Κούβα στην Καρδιά», η οποία τον Ιανουάριο του 2019 συγκέντρωσε περίπου 200 Κουβανούς και 50 παιδιά που ζουν στην Ελλάδα, όπου η συμμετοχή των παιδιών από Κούβα και Ελλάδα υπήρξε σημαντική, με πάνω από 50 έργα, πίνακες ζωγραφικής κ.α , ενώ η νεαρή Μαρίνα Ορλάνο διοργάνωσε 10 εξαιρετικά παραδοσιακά κουβανικά παιδικά (εκείνα που απολάμβανε η κοινωνία την εποχή που δεν υπήρχαν ηλεκτρονικά παιχνίδια).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια