16 Δεκεμβρίου 2019

Η πρέσβειρα της Κούβας στην Καλαμάτα

Παρουσία της πρέσβειρας της Κούβας Σέλμυς Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα και του πρόξενου Οριόλ Μαρέρο πολλών μελών και φίλων του Συνδέσμου και της Κούβας, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, τα εγκαίνια των γραφείων του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου επί της οδού Φιλελλήνων 24 στην Καλαμάτα.

Η πρέσβης αφού ευχαρίστησε τους φίλους της Κούβας στην Καλαμάτα για τη μόνιμη και διαρκή αλληλεγγύη τους προς τη χώρα της, αναφέρθηκε στη νέα κατάσταση που αντιμετωπίζει η Κούβα με τη σκλήρυνση του αποκλεισμού των ΗΠΑ, που επιχειρούν να στραγγαλίσουν την οικονομία του νησιού και περιέγραψε τη ζημιά που προκαλεί αυτός ο αποκλεισμός στη χώρα και στη καθημερινή ζωή των Κουβανών. Αναφέρθηκε επίσης στην απέλαση των κουβανών γιατρών από διάφορες χώρες – συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή, οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα αυτών των χωρών.Τέλος η πρέσβειρα κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συνεχίζουν να προσφέρουν την αλληλεγγύη τους προς την Κούβα, που σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ.

Στα πλαίσια της επίσκεψης, η κουβανική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δήμο Καλαμάτας και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθανάσιο Π. Βασιλόπουλο και τους αντιδημάρχους και επισκέφτηκε τα TEI της πόλης όπου συναντήθηκε με τον πρύτανη Δημήτριο Πετρόπουλο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας