15 Δεκεμβρίου 2019

Fiesta Navideña - Kυριακή 15/12 (update - fotos)

Για περισσότερες από 6 ώρες, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου μας διασκέδασαν με την ψυχή τους, υπό τους ήχους της μουσικής του κουβανού μας φίλου Remy Mailan. Μας τίμησαν με την παρουσία τους η πρέσβειρα της Κούβας Σέλμυς Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα, ο κουβανός πρόξενος Οριόλ Μαρέρο και ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Φρέντυ Φερνάντες

Ο χώρος μας στο Μαρούσι, παρ ότι αποδείχτηκε μικρός, έδειξε τις δυνατότητές του. Πέσανε πολλές ιδέες από πολλούς και το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2020 θα γίνουν πολλά σε αυτό τον χώρο. 



Η πρόεδρος του Δ.Σ του συλλόγου Λουκία Κωνσταντίνου αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκρισή τους σε αυτή τη γιορτινή εκδήλωση, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία αυτή λέγοντας: 

"O Σύλλογός μας ξεκίνησε πριν ένα χρόνο από ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή και αγάπησαν τη Λατινική Αμερική, τη "Δική μας Αμερική" θεωρώντας ότι μπορεί να είμαστε μακρυά, αλλά και πολύ κοντά. Θέλουμε να διαδώσουμε τον πολιτισμό αυτής της ηπείρου, γιατί θεωρούμε ότι οι λαοί μας έχουν πολλά κοινά Ο πολιτισμός περνά μέσα από πολλά πράγματα, όπως η γλώσσα, οι χοροί, η τέχνη και η ιστορία των λαών αυτών. 

Αυτή την περίοδο, αρκετοί από αυτούς τους λαούς δοκιμάζονται, όπως στη Χιλή, το Εκουαδόρ, τη Βολιβία, τη Βενεζουέλα, που υπόκειται πλέον σε έναν ολοκληρωτικό αποκλεισμό και φυσικά της Κούβας που αντιμετωπίζει τον ίδιο αποκλεισμό εδώ και 60 χρόνια. Αισθανόμαστε αλληλέγγυοι με αυτούς τους λαούς. 

Δεν θα σας κουράσω άλλο, ο σύλλογός μας είναι ανοιχτός σε όσους θέλουν να προσεγγίσουν την κουλτούρα αυτών των λαών και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Καλή σας διασκέδαση"


Στη συνέχεια, μίλησε η μουσική, ο χορός, το κέφι και η ζωντάνια των νέων ανθρώπων που έδωσαν το παρόν. Παρ ότι πέσαμε έξω στις εκτιμήσεις μας για τη συμμετοχή και το φαγητό τελείωσε από την πρώτη ώρα, χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες και στον αυτοσχεδιασμό των φίλων τα καταφέραμε. 


Μπορεί όσοι ήρθαν αργότερα να μην πρόλαβαν τα κυρίως πιάτα, όμως ο Remy Mailan και η χορευτική ομάδα του Συλλόγου - υπό την άξια ηγεσία της Ξένιας Λιούτα - φρόντισαν να αποδείξουν ότι "το νηστικό αρκούδι χορεύει",αρκεί να υπάρχει διάθεση για χορό, κέφι και μουσική και φυσικά ... ρούμι.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους/ες που συμμετείχαν σε αυτό το γλέντι, για την αγάπη, τον ενθουσιασμό και τον καταιγισμό ιδεών για μελλοντικές δράσεις. Θα τα πούμε σύντομα.
 Καλές γιορτές
.

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 15/12/2019 από τις 13:00 στην αίθουσα του Συλλόγου μας στο Μαρούσι ( Μαραθωνοδρόμου 79 & Λ.Κηφισίας , 3ος όροφος) για να διασκεδάσουμε με τους ήχους της μουσικής του κουβανού καλλιτέχνη και φίλου Remy Mailan. Με πολύ φαγητό, λατινοαμερικάνικη και ελληνική κουζίνα, κέφι και χορό. Σας περιμένουμε όλους. 
Είσοδος ελεύθερη  facebook event  Centro Cultural "Nuestra América"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια