19 Ιουνίου 2019

Η Βίβλος με τις αποκαλύψεις των μαρτύρων που συμμετείχαν στα γεγονότα στις 2 του Μάη 2014 στην Οδησσό

ΑΝΤΙΚΡΥΣΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Χρόνος: 2 Mαίου 2014
Τόπος: Οδησσός, Ουκρανία

Γεγονός: Τα τάγματα εφόδου του αποκαλούμενου Ευρωμαιντάν, αποτελούμενα από ναζί υποστηρικτές του Bandera, ακραίους εθνικιστές και συμμορίες ποδοσφαιρικών χούλιγκαν, πυρπολούν το Σπίτι των Συνδικάτων, στο οποίο έχουν καταφύγει οι διαδηλωτές του αποκαλούμενου Αντιμαιντάν.

Αποτέλεσμα: Δεκάδες κάηκαν ζωντανοί /η πυροβολήθηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν από τις φλόγες. Οι πιο άτυχοι "συνελήφθησαν" από τις αγέλες των ναζί του Ευρωμαιντάν.


Συνέπειες: 5 χρόνια μετά τίποτα δεν έχει ξεχαστεί και δεν πρόκειται. Η μυρωδιά των απανθρακωμένων είναι νωπή. Οι μνήμες ζωντανές. Ο κίνδυνος ακόμα εκεί, εδώ, παντού. Στο χθες, στο σήμερα. Ο φασισμός, παλιός και νέος. Για να μην είναι και αύριο, οι νεκροί ζητούν δικαίωση. 5 χρόνια μετά καμία σοβαρή έρευνα δεν έχει διεξαχθεί γι'αυτό το έγκλημα. Η Ουκρανία που επιδιώκει να γίνει χώρα της ΕΕ, δεν έχει τιμωρήσει κανέναν υπεύθυνο γι αυτί ακόμα. Το πρώτο ναζιστικό κράτος στην Ευρώπη, ύστερα από 70 χρόνια, δεν είναι υπόθεση εργασίας, τα εγκλήματά του δεν είναι face news. Αυτό το βιβλίο είναι οι καταγεγραμμένες μαρτυρίες όσων κατάφεραν να επιβιώσουν από την κόλαση. Όσων αντίκρισαν το θάνατο. Ένα ντοκουμέντο για να μην ξεχαστεί ποτέ το αληθινό πρόσωπο του φασισμού, για να μην συγχωρεθούν ποτέ οι οπαδοί του για τις πράξεις τους.

Εκδόσεις ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια