23 Φεβρουαρίου 2018

Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης με την Βενεζουέλα - "Τodos somos Venezuela GR"

Συγκροτήθηκε Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης με την Βενεζουέλα «Είμαστε όλοι Βενεζουέλα - todos somos Venezuela» από ανθρώπους που συνυπέγραψαν την «Διακήρυξη του Καράκας» της 19ης Σεπτεμβρίου 2017, στη βάση της ομώνυμης διεθνούς πρωτοβουλίας ¨Διεθνής Διάσκεψη Είμαστε Όλοι Βενεζουέλα, Διάλογος για την Ειρήνη, την Κυριαρχία και την Μπολιβαριανή Δημοκρατία”. 


Η επιτροπή επιδιώκει τη συνεργασία με άλλους φορείς και συλλογικότητες και λειτουργεί ανεξάρτητα, δημοκρατικά και ενωτικά. 

Στην ιδρυτική της διακήρυξη της αναφέρεται:



  • Αναγνωρίζουμε τα τεράστια επιτεύγματα της Μπολιβαριανής Διαδικασίας προς όφελος του βενεζουελάνικου λαού. 
  • Στεκόμαστε ανεπιφύλακτα ενάντια στην επίθεση του Ιμπεριαλισμού (αμερικάνικου και ευρωενωσιακού) προς το λαό και την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας 
  • Υπερασπιζόμαστε ανεπιφύλακτα το δικαίωμα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην εθνική ανεξαρτησία, και το δικαίωμα του λαού της κυρίαρχα, ελεύθερα και δημοκρατικά να αποφασίζει το δρόμο για την ανάπτυξη και βελτίωση της ζωής του 
  • Αναγνωρίζουμε και υπερασπιζόμαστε ανεπιφύλακτα την τυπική και ουσιαστική νομιμότητα της δημοκρατικά εκλεγμένης Μπολιβαριανής Κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο. 


Θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός, ο οποίος δέχεται και αυτός την επίθεση από τα ίδια κέντρα του Ιμπεριαλισμού, έχει κάθε λόγο παράλληλα με τη δική του πάλη να σταθεί στο πλάι του Βενεζουελάνικου λαού. 


Έχει δημιουργήσει το ιστολόγιο https://somosvenezuelagr.blogspot.gr/ και την σελίδα της στο facebook www.facebook.com/todosomosvenezuelaGR/ ενώ συνεχίζει τη συλλογή υπογραφών στο κείμενο της «Διακήρυξης του Καράκας» και προγραμματίζει για το άμεσο μέλλον εκδηλώσεις με σκοπό την αλληλεγγύη στη Βενεζουέλα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18/2/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια