20 Φεβρουαρίου 2018

Havana Salsa Festival 2018 (+videos)


Το 3ο Φεστιβάλ Salsa 2018, με χορηγούς την Εταιρεία Καρναβαλιού, την Διεύθυνση Πολιτισμού της Αβάνας, Αrtex και Εgrem, και το Κουβανικό Ινστιτούτο Μουσικής, θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 25 του μήνα στην Αβάνα.

Κεντρικό πρόσωπο του φεστιβάλ θα είναι ο νεαρός Κουβανός ταλαντούχος μουσικός Maykel Blanco, διευθυντής του γκρουπ Salsa Mayor. Έδρα του Φεστιβάλ θα είναι Μητροπολιτικό Πάρκο (Parque Almendares) και ως δεύτερος χώρος του, το ξενοδοχείο Comodoro της κουβανικής πρωτεύουσας.

Εργαστήρια μουσικής και χορού, παρελάσεις, συναυλίες και διάφορα θεάματα, καθώς και η παρουσία Djs από την Κούβα, την Ιταλία και την Γαλλία, θα αποτελέσουν μέρος των δραστηριοτήτων και παραστάσεων του Φεστιβάλ. 

Από την Πέμπτη 22 Φλεβάρη το Μητροπολιτικό Πάρκο θα ανοίγει καθημερινά τις πύλες του στις 5 το απόγευμα, όπου θα ξεκινούν οι συναυλίες στις οποίες προβλέπεται η εμφάνιση τεσσάρων κουβανικών γκρουπ Salsa κάθε ημέρα. Το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει, μεταξύ άλλων, τους Los Van Van, Will Campa, El Niño y la verdad, Paulo FG (y su Élite), Adalberto Álvarez (y su Son), Pupi (y los que Son Son), Alain Pérez, Haila, Alexander Abreu (y Havana D’ Primera). και βεβαίως, τον Maykel Blanco και το γκρουπ Salsa Mayor.


Η τελευταία βραδιά του Φεστιβάλ, θα είναι αφιερωμένη στον Manolito Simonet (y su Trabuco), ορχήστρα που συμπληρώνει 25 χρόνια έργου, με ειδική προσκεκλημένη την τραγουδίστρια Tania Pantoja.

Το φεστιβάλ, σύμφωνα με τον Maykel Blanco, εκτός από την προώθηση λαϊκής χορευτικής μουσικής, προσφέρει στο κουβανικό κοινό τη δυνατότητα να χορέψει με μουσική από τις καλύτερες ορχήστρες του είδους και να μοιραστεί τη χαρά του με χορευτές από άλλες περιοχές του κόσμου. "Δεδομένης της εμπειρίας που αποκτήθηκε στις προηγούμενες διοργανώσεις, είπε, αυτό το Φεστιβάλ έχει μια ανώτερη οργάνωση, περισσότερες πολιτιστικές επιλογές, καθώς έχει την δύναμη να συγκεντρώσει στην ίδια σκηνή εμβληματικές ορχήστρες της κουβανικής μουσικής υψηλής κλάσης, μαζί με νεότερους καλλιτέχνες που υπερασπίζονται αυτό το είδος της μουσικής, από την θέση της γενιάς τους ".


Τα εισιτήρια για το Φεστιβάλ Salsa στην Κούβα θα είναι σε κουβανικά πέσο (CUP) και θα διατίθενται στο Μητροπολιτικό Πάρκο, καθημερινά, από τις 22 έως τις 25 Φεβρουαρίου, από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

www.cubadebate.cu



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια