28 Μαρτίου 2017

Οι πρώτες οικιακές συνδέσεις ιντερνέτ στην Κούβα


Αβάνα, 20 Μάρτη (ACN) – Μετά την ολοκλήρωση της πιλοτικής δοκιμής οικιακών συνδέσεων στην Παλιά Αβάνα, περισσότεροι από 350 οικιακοί πελάτες έκαναν συμβάσεις με την κουβανική υπηρεσία ιντερνέτ “Nauta Hogar”, δήλωσε στο Κουβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Οδάλις Ροντρίγκες ντελ Τόρο, διευθύντρια του Τμήματος της Αβάνας της Κουβανικής Επιχείρησης Τηλεπικοινωνιών (ETECSA).

 Όπως εξήγησε η Ροντρίγκες, αυτός ο αριθμός συνδρομητών καταγράφεται μέχρι τις 26 Μάρτη και αντιστοιχεί σε πολίτες που συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν σύνδεσης και αποφάσισαν να συνεχίσουν πληρώνοντας για την παροχή της υπηρεσίας.


Σημείωσε επίσης, ότι η επίσημη τιμή θα ανακοινωθεί μέσω της Εφημερίδας της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Κούβας, αν και οι κάτοικοι των συνοικιών Cadedral και Plaza Vieja, του εν λόγω Δήμου τις γνωρίζουν ήδη και – διαβεβαίωσε – ότι δεν θα είναι τόσο υψηλές.

 Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι χρήστες της υπηρεσίες, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε σε αυτούς η ETECSA, ωστόσο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της επιχείρησης, υπάρχουν πολλές πλευρές για βελτίωση, όπως η ταχύτητα σύνδεσης.

 Ο στόχος του πιλοτικού προγράμματος εφαρμογής είναι να συλλέξει αυτήν ακριβώς την εμπειρία από την οικιακή χρήση του ιντερνέτ, ώστε όταν δημιουργηθούν οι συνθήκες να επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές της πρωτεύουσας, δήλωσε η Ροντρίγκες ντελ Τόρο.

 Σύμφωνα με πηγές της ETECSA, ο εξοπλισμός που εγκαταστάθηκε για να λειτουργήσει το Nauta Hogar, εισήχθη από την κινεζική εταιρεία Huawei και μεταξύ των μέτρων που ελήφθησαν στο παρελθόν για να λειτουργήσει η εν λόγω υπηρεσία, ήταν το πέρασμα των συνδέσεων σταθερής τηλεφωνίας σε μια νέα τεχνολογία, πράγμα που επέφερε αλλαγές στην αρίθμηση των τηλεφωνικών συνδέσεων.


 Οι χρήστες επιλέχθηκαν με βάση την τεχνική τους διαθεσιμότητα, δηλαδή έπρεπε να διαθέτουν σύνδεση σταθερού τηλεφώνου και μηχανισμό πληροφορικής.

 Τα τελευταία χρόνια, μία από τις προτεραιότητες της χώρας είναι να μετατρέψει την τεχνολογία της πληροφορίας και των επικοινωνιών σε τομέα στρατηγικές ανάπτυξης που θα ενισχύει την οικονομία της γνώσης με ομαλό και ασφαλή τρόπο.

 Τον Φλεβάρη του 2015 πραγματοποιήθηκε στην Κούβα το Πρώτο Εθνικό Εργαστήριο Πληροφορικής και Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο, όπου τέθηκαν οι βάσεις για την ανάπτυξη της πληροφορικής στην κουβανική κοινωνία και της διεύρυνσης της χρήσης του διαδικτύου με προσιτές τιμές.

 http://www.acn.cu/cuba/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια