24 Φεβρουαρίου 2017

Η ιστορία των κάμπινγκ στην Κούβα

Λόγω των οικονομικών χαρακτηριστικών της Κούβας ή λόγω του νησιωτικού  ανοιχτού χαρακτήρα των κατοίκων του μεγαλύτερου νησιού των Αντιλών, τα λαϊκά κάμπινγκ αποτελούν την καλύτερη επιλογή αναψυχής των κουβανών, σαν αν επρόκειτο για επιλογή ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων.

 Η αντίληψη του κάμπινγκ είναι η επαφή με την φύση, έτσι οι παραθεριστές διαμένουν σε σκηνές ή ξύλινους οικίσκους, που κατά κανόνα βρίσκονται σε περιοχές που έχουν κοιλάδες, σπηλιές, υψώματα, δάση, ακτές και παραλίες.

Τα πρώτα λαϊκά κάμπινγκ άρχισαν να λειτουργούν στις 16 Μάη 1981. Οι πρώτες εγκαταστάσεις που άνοιξαν τις πόρτες τους ήταν τα κάμπινγκ: La Caridad, la Cueva de los Portales, el Salto de los Portales, Cajálbana, El Calvario και Pica Pica.


Πρόκειται για έναν οικολογικό τρόπο τουρισμού, που σε φέρνει κοντά στην φύση και προωθείται με μια σειρά κοινωνικές δραστηριότητες στο φυσικό περιβάλλον. 

Σίγουρα αυτή η μορφή αναψυχής δεν γεννήθηκε στην Κούβα, είναι μια αρχαία μορφή τουρισμού που  σε ολόκληρο την κόσμο, στην οποία όμως οι κουβανοί έχουν δείξει ξεκάθαρα την προτίμησή τους. 

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν στις αναμνήσεις των κουβανών, το πέσιμο στην πισίνα, τα παιχνίδια με το σχοινί, οι ομαδικοί χοροί, το παιχνίδι που ψάχναμε να βρούμε τον τίτλο του τραγουδιού της περιπετειώδους τηλεοπτικής σειράς των παιδικών μας χρόνων.

Και αν ακόμα δεν έχει διασωθεί καμιά ανάμνηση από τις διακοπές στο κάμπινγκ, είναι αδύνατον να μην έχουν διασωθεί οι αναμνήσεις από τις ομηρικές νυχτερινές μάχες με τα κουνούπια.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια