13 Σεπτεμβρίου 2016

“Τον ήπιαμε”! Τελικά, δεν θα γίνουμε Βενεζουέλα....

Η "βουλεύτρια" με την βαρυσήμαντη δήλωση στας Βρυξέλλας
(ή καλύτερα να μασούσε, παρά να μιλούσε)
Το αποκαλύπτει στο protothema.gr (και το αναπαράγει στις 11/9 το briefingnews.gr) "η Μάιντα Χόσεβαρ, καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Δικαίου και διευθύντρια του Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου των Άνδεων (ULA) με έδρα την Μέριδα της Βενεζουέλας".

 H συνέντευξη δημοσιεύτηκε στις 11/9, που ήταν η επέτειος του πραξικοπήματος στη Χιλή, γιατί έπρεπε να ελαφρύνει λίγο η ατμόσφαιρα, να μην προκαλείται αντιαμερικανισμός και να μην προσβάλεται η μνήμη του χιλιανού δικτάτορα Πινοσέτ.

Γι αυτό, ο/η έγκριτη δημοσιογράφος, με έκδηλη αγωνία ρώτησε την καθηγήτρια:

Κάποια μέλη της ελληνικής κυβέρνησης θεωρούσαν πρότυπο την διακυβέρνηση του Μαδούρο. Πιστεύετε ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο;

Και η καθηγήτρια,  (ζωγράφισε η ρουφιάνα) :

  1. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι διαφορετική γιατί η ελληνική κυβέρνηση κάνει αυτό που της ζητά η τρόικα.
  2. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει διαλύσει τους δεσμούς της με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και όλους τους διεθνείς θεσμούς ώστε να μπορέσει να κάνει όσα έχει κάνει.
  3. Επομένως, η κατάσταση απέχει κατά πολύ από εκείνη της Ελλάδας.

Μετά από αυτό ξεκαθαρίστηκε και επιστημονικά ότι δεν θα γίνουμε η Βενεζουέλα της Ευρώπης, και η συνήθης ύποπτος Βούλτεψη έμεινε με τα κωλόχαρτα στο χέρι.

Η δε ανεκδιήγητη κυβερνητική "βουλεύτρια"  (φωτο) που πέρσι τον Ιούνιο δήλωνε στη Σύνοδο των Λαών στις Βρυξέλλες ότι “θα γίνουμε η Βενεζουέλα της Ευρώπης δεν φαίνεται να μασάει. Μου φαίνεται ότι την πήρε το μάτι μου σε κάτι ψηφοφορίες για μνημόνια, όχι μόνο να ψηφίζει αλλά να καταμετρά τις ψήφους των συναδέλφων της (βουλευτών και "βουλευτριών") από το προεδρείο της Βουλής.

Πιο έξυπνη η συνεντευξιαζόμενη καθηγήτρια, κρατά μια πισινή και έτσι δεν μας σκοτώνει κι εμάς την ελπίδα (όχι για την κυβέρνηση, εννοείται) :

....αλλά όλα μπορούν να συμβούν στο μέλλον”, λέει....

Πες το χρυσόστομη! Γι αυτό ζούμε κι εμείς και γι αυτό βλέπουν εφιάλτες "βουλεύτριες" και καθηγήτριες....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια