18 Σεπτεμβρίου 2016

Cubaneros: H κουβανέζικη μουσική θα συνεχίσει να αποτελεί τον πυρήνα της έκφρασής μας

Το salsa cover του ‘Lost on you’ συνόδευσε τις όμορφες αναμνήσεις του φετινού μας καλοκαιριού και αγαπήθηκε από όλους μας αμέσως. Πίσω από αυτή την επιτυχία κρύβονται οι Cubaneros, δηλαδή  η Anaisa Vega Castillo, η Indira Xiques και ο Πάνος Παναγόπουλος και σήμερα στο Maxmag θα μας βοηθήσουν να τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

  • Καλησπέρα Cuban-eros! Μου αρέσει πολύ το όνομα του συγκροτήματος, ποιος ήταν ο εμπνευστής του;
Καλησπέρα Maxmag! Είμαι ο Πάνος Παναγόπουλος, και εκ μέρος των Cubaneros, θέλω να σας ευχαριστήσω για την συνέντευξη.


Το όνομα προέκυψε αρχικά χωρίς πολύ σκέψη όταν θέλαμε να ονομάσουμε κάπως την κοινή συνομιλία μας στο Facebook, μέσω τις οποίας κανονίζαμε πρόβες, κλπ. Όταν ήρθε η στιγμή να αποφασίσουμε το όνομα της μπάντας, συμφωνήσαμε πως το Cubaneros, ήταν ιδανικό για μία Ελληνοκουβανική μπάντα, καθώς, εκτός απ’την καθαυτού σημασία του, εμπεριέχει το Cuban, αλλά και την Ελληνική λέξη Έρως!
  • Η συνεργασία σας πως προέκυψε, ήσασταν φίλοι πριν γίνετε συνεργάτες;
Η Anaisa και η Indhira ήταν αδελφικές φίλες πολύ προτού υπάρξουν οι Cubaneros. Εγώ με την Anaisa γνωριστήκαμε κάπου στα μέσα του 2014, όταν εκείνη βρέθηκε σ’ένα live που έκανα τότε με μια άλλη μπάντα, και η, διορατική θα’λεγα, ιδιοκτήτρια του χώρου, πήρε την πρωτοβουλία να μας συστήσει. Από’κει και έπειτα, τα πράγματα δρομολογήθηκαν αναλόγως.
  • Είστε τρεις διαφορετικές προσωπικότητες, πόσο εύκολο είναι να συμφωνείτε και να παίρνετε κοινές αποφάσεις;
Είμαστε τρεις διαφορετικές προσωπικότητες που τις ενώνει όμως, ένα κοινό όραμα: να παίξουμε τη μουσική μας σ’ένα όσον το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό. Όσο μοιραζόμαστε αυτό το όραμα, οι οποιεσδήποτε διαφορές, όχι μόνο αμβλύνονται, αλλά συμβάλλουν και στην πραγματοποίηση των στόχων μας!
  • Το cover του Lost on you αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Περιμένατε αυτή την επιτυχία; Ήταν ίσως ένα από τα όνειρα σας;
Νομίζω πως δεν υπάρχει καλλιτέχνης που να μην ονειρεύεται αυτό το αυθόρμητο αγκάλιασμα του κόσμου.  Η αλήθεια είναι όμως πως δεν περιμέναμε τέτοια ανταπόκριση με την πρώτη. Μια τέτοια απρόσμενη επιτυχία μας γεμίζει χαρά και περηφάνεια βέβαια, αλλά ταυτόχρονα, επιβάλλει και ένα αίσθημα ευθύνης για το τί θα παρουσιάσουμε στη συνέχεια.
  • Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια; Έχετε προγραμματισμένες εμφανίσεις;
Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε σε πρόβες προετοιμάζοντας τις χειμερινές μας εμφανίσεις, οι οποίες και θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω. Ταυτόχρονα δουλεύουμε και κάποιες ιδέες για επόμενα cover, αλλά και πάνω σε δικό μας original υλικό.
  • Θα μπορέσουμε να απολαύσουμ
    ε σύντομα και κάποιο album σας;
Γιατί όχι; Αν και η έννοια του album ως παραδοσιακό μέσο μουσικής παραγωγής έχει ξεπεραστεί κάπως στην ιντερνετική εποχή, το σίγουρο είναι πως οι Cubaneros έχουν πολλά ακόμα να πουν, και ακόμα περισσότερα να τραγουδήσουν!
  • Αφήνετε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποια στιγμή στο μέλλον να αλλάξετε το είδος της μουσικής που υπηρετείτε ή κάτι τέτοιο είναι αδιαπραγμάτευτο για εσάς;
Ο καθένας απο’μας έχει διάφορες επιρροές που τον εκφράζουν δημιουργικά και οι οποίες σίγουρα θα εμπλουτίζουν τη μουσική μας καθώς η μπάντα θα εξελίσσεται. Σε κάθε περίπτωση όμως, η κουβανέζικη μουσική θα συνεχίσει να αποτελεί τον πυρήνα της έκφρασής μας.
  • Υπάρχουν Έλληνες ή ξένοι καλλιτέχνες των οποίων την πορεία θαυμάζετε;
Όχι απλά υπάρχουν , αλλά θα χρειαζόμασταν και μια ξεχωριστή συνέντευξη μόνο και μόνο για να αναφέρουμε τους σπουδαιότερους. Εγώ όμως θα ήθελα να πω κάτι για τους καλλιτέχνες την πορεία των οποίων, προς το παρόν, δεν γνωρίζει κανείς.
Στην εποχή μας, δύο τινά επηρεάζουν βαθύτατα την μουσική δημιουργία: το ίντερνετ και η οικονομική κρίση. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε το πρώτο ως ευκαιρία και το δεύτερο ως τροχοπέδη, αλλά θα’θέλαμε να πούμε σε όσους νέους μουσικούς πασχίζουν να κάνουν ένα ξεκίνημα, να μην απογοητεύονται, και να προσπαθήσουν να αναγνωρίσουν την ευκαιρία μέσα στην κρίση. Την ευκαιρία του εναλλακτικού, που δεν υπήρχε πριν από 10 ή 20 χρόνια. Τότε, στην εποχή της κάλπικης ευμάρειας, το μόνο που κυριαρχούσε ήταν τα λαϊκοποπ και οι δισκογραφικές, ενώ η πλειονότητα των εναλλακτικών μπαντών κατέληγε στα αζήτητα.
Τώρα, που το πάρτι τέλειωσε και μας ήρθε ο λογαριασμός, ο κόσμος συνέρχεται απ’το μεθύσι του νεοπλουτισμού και αναζητά περισσότερη αλήθεια στα ακούσματά του. Επίσης, σήμερα χάρις το ίντερνετ, οι δισκογραφικές δεν αποτελούν μονόδρομο για την αναγνωρισιμότητα ενός καλλιτέχνη. Αφήστε λοιπόν την γκρίνια και την μιζέρια και δημιουργήστε! Τώρα είναι η ώρα!!
  • Και μια ευχή από εσάς για το μέλλον της μπάντας σας;
Οι πιο απλές ευχές είναι και οι καλύτερες. Υγεία λοιπόν, έμπνευση και δημιουργία!¨

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια