6 Οκτωβρίου 2014

Μετονομασία ελληνικού πλοίου: “Libertad para los Cinco Héroes ya!”


Οι Rene και Fernando González, Ήρωες της Δημοκρατίας της Κούβας παρακολούθησαν στην αποβάθρα του Ματάνσας  τη  μετονομασία του ελληνικού πλοίου Despina Andrianna , που μετατρέπεται σε μόνιμο φορέα του μηνύματος για την απελευθέρωση  των αντιτρομοκρατών κουβανών που κρατούνται στις ΗΠΑ.

Το μισθωμένο από την Πετρελαϊκή Εταιρεία της Βενεζουέλας, ελληνικής σημαίας σούπερ-τάνκερ θα φέρει στο εξής στην πλώρη του το λογότυπο για την απελευθέρωση των Πέντε και τη φράση “Ελευθερώστε τους Πέντε Ήρωες, τώρα!” (Libertad para los Cinco Héroes ya!).


Ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Βορρέας,  εκπρόσωπος του εφοπλιστή του σκάφους και μέλος της Διεθνούς Επιτροπής για την Απελευθέρωση των Πέντε, δήλωσε ότι αποτελεί δέσμευση το καθολικό αίτημα  της απελευθέρωσης του Χεράρντο Ερνάτες, Ραμόν Λαμπανίνιο  και Αντόνιο Γκερέρο.

Είναι πολύς καιρός τα 16 χρόνια αυτού του πολιτικού καπρίτσιου, είπε ο Μπάμπης, και έστειλε ένα προσωπικό μήνυμα στον  Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, υπενθημίζοντάς του ότι οι δύο του κόρες είναι μαζί του ενώ οι κόρες του Ραμόν τον περιμένουν να τον αγκαλιάσουν.

Στην συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκαν οι συγγενείς των αντιτρομοκρατών και οι πολιτικές και κυβερνητικές αρχές του Ματάνσας, ο Ρενέ και ο Φερνάντο εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς το πλήρωμα, που θα μεταφέρει μέσω των θαλασσών το μήνυμα της αλληλεγγύης  και της αγάπης, ένα μήνυμα που θα είναι ορατό από χιλιάδες ανθρώπους σε κάθε λιμάνι που θα προσεγγίζει το πλοίο.
Το  Despina Andrianna είναι μέχρι τώρα το δεύτερο πλοίο, που με πρωτοβουλία της Διεθνούς Επιτροπής για την Απελευθέρωση των Πέντε, φέρει το λογότυπο που προβάλει τον αγώνα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για την απελευθέρωση των Κουβανών Ηρώων.

Η Graciela Ramírez, σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, διακήρυξε  ότι αυτή η Τρίτη Διεθνής Καμπάνια που πραγματοποιήθηκε από τις 4 Σεπτέμβρη και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Οκτώβρη, είναι μία ακόμη αποφασιστική δράση, και δεν  θα υπάρξει λεπτό ξεκούρασης μέχρι να τους φέρουμε  πίσω στην Κούβα.

Μια μέρα θα γυρίσουμε εδώ και θα ενωθούμε σε μια αγκαλιά όλοι, έχοντας πραγματοποιήσει το όνειρό μας, και δεν θα χρειάζεται πια να  ονοματίσουμε άλλο πλοίο, θα επιστρέψουμε και οι Πέντε μαζί για να ευχαριστήσουμε όλο αυτό τον λαό, για την τόση αλληλεγγύη, για τα τόσα χρόνια αγώνα, τόνισαν ο Ρενέ και ο Φερνάντο.

Στις 18 Σεπτέμβρη του 2012 στο λιμάνι αυτής της πόλης,  μετονομάστηκε το πλοίο Caribbean Faith   επίσης του ίδιου έλληνα εφοπλιστή, σε ένα πλακάτ απαίτησης για άμεση απελευθέρωσης των αντιτρομοκρατών.


Οι Πέντε, όπως έγιναν διεθνώς γνωστοί, παρακολουθούσαν στο Μαϊάμι ακροδεξιές ομάδες που σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες κατά της Κούβας και συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε μια δίκη πολιτικής σκοπιμότητας. Ο  Φερνάντο και ο Ρενέ βρίσκονται στην Κούβα, αφού εξέτισαν  μέχρι την τελευταία ημέρα τις άδικες καταδίκες τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια