5 Οκτωβρίου 2014

Heberprot-P: Πάνω από 31.000 διαβητικοί επωφελήθηκαν στην Κούβα


Διεθνές Συνέδριο για τον έλεγχο του διαβήτη και των σοβαρών επιπλοκών του, θα πραγματοποιηθεί στην Αβάνα στο οποίο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του φάρμακου.


 Πάνω από 78% μείωση του κινδύνου ακρωτηριασμού στους ασθενείς με διαβητικά έλκη ποδιών, καταγράφεται στην Κούβα, χάρη στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την φροντίδα αυτών των ασθενών, που εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές της χώρας και συμπεριλαμβάνει την χορήγηση του  Heberprot- P. 


Το φάρμακο αναπτύχθηκε από ειδικούς στο Κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας (ICGEB), σε συνεργασία  και με άλλους φορείς, και θεωρείται το μόνο φάρμακο  παγκοσμίως, που μπορεί να να ενισχύσει την επούλωση τέτοιων πολύπλοκων βλαβών, και από το οποίο  έχουν επωφεληθεί μέχρι σήμερα περισσότερο από 31 000 ασθενείς στην Κούβα.

Εδώ και 3 χρόνια, η άμεση θνησιμότητα από διαβήτη στη χώρα διατήρησε την πτωτική της τάση και το 84% των ασθενών που πάσχουν από αυτήν την χρόνια νόσο φτάνουν στο ίδιο προσδόκιμο όριο ζωής ( 78,45 χρόνια)  με τους μη διαβητικούς κουβανούς.

Τα ενθαρρυντικά  αυτά  αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στο Διεθνές Συνέδριο για τον έλεγχο του διαβήτη και των σοβαρών  επιπλοκών του, που θα πραγματοποιηθεί στην Αβάνα  από τις 10 μέχρι τις 12 τον προσεχή Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με  την πληροφόρηση που έλαβε  η Γκράνμα  από την  Mailyn Palmero Molina, μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής, επιβεβαιώνεται η παρουσία  στο Συνέδριο του  Michael Hirst,   Προέδρου  της Διεθνούς Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (IDF), ενός οργανισμού που απαρτίζεται από 230 εθνικές ενώσεις  πάνω από 170 χωρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια