10 Μαρτίου 2014

Η διαδήλωση στο Λονδίνο


Την Κυριακή 9 Μαρτίου  πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Trafalgar  στο κέντρο του  Λονδίνου η διαδήλωση αλληλεγγύης στους Πέντε στα πλαίσια της Διεθνούς Συνόδου «Voices for the Five”. Συμμετείχαν διαδηλωτές από την Κούβα,  Οργανώσεις Αλληλεγγύης από το Ηνωμένο Βασίλειο και  αντιπροσωπείες από διάφορες χώρες, που πήραν μέρος  στην  Διεθνή Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση των Πέντε στις 7 και 8 Μαρτίου.
Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν Kenia Serrano Puig, Πρόεδρος του  Κουβανικού Ινστιτούτου  Φιλίας  των Λαών (ICAP), που ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την αλληλεγγύη  τους  στους Πέντε Κουβανούς, η Gloria La Riva, συντονίστρια της Εθνικής Επιτροπής για την Ελεύθερη Πέντε Κουβανών στις ΗΠΑ,  αντιπροσωπείες από διάφορες χώρες καθώς και κουβανοί ου κατοικούν στην Αγγλία.

Όπως είναι γνωστό, οι βρετανικές αρχές μπλοκάρισαν την συμμετοχή του πιο σημαντικού μάρτυρα  σε αυτήν την Διεθνή Επιτροπή, αρνούμενες βίζα στον Rene Gonzalez, τον πρώτο από τους πέντε που είχε αποφυλακιστεί από πέρσι αφού εξέτισε το σύνολο της άδικης ποινής του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια