25 Μαρτίου 2014

44η Ευρωπαϊκή Μπριγάδα «Χοσέ Μαρτί» - 2014 (Πρόσκληση)

Το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP) σας προσκαλεί να πάρετε μέρος στην 44η Ευρωπαϊκή Μπριγάδα «Χοσέ Μαρτί» που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 23 Ιουλίου 2014, και θα είναι αφιερωμένη στην 55η επέτειο του θανάτου του κομαντάντε Καμίλο Σιενφουέγος.

Η μπριγάδα αυτή, που πραγματοποιείται για 44η φορά, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να γνωρίσει κανείς την χώρα μας μέσα από τα βιώματα και την ιστορική κληρονομιά του Εθνικού μας Ήρωα Χοσέ Μαρτί , καθώς και για μια αδερφική ανταλλαγή μεταξύ της Κούβας και των φίλων της, πάνω σε  επίκαιρα θέματα σχετικά με την Κούβα.

Επιπλέον, στοχεύει να συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση της κουβανικής πραγματικότητας  μέσω της πραγματοποίησης εθελοντικής εργασίας σαν συμβολή της αγροτική παραγωγή και ανάπτυξη της χώρας.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, επισκέψεις σε χώρους ιστορικού, πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στις επαρχίες Αrtemisa, Mayabeque, Villa Clara y Sancti Spíritus. Διαλέξεις και συζητήσεις για θέματα εθνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος, για την σκέψη και το έργο του Χ. Μαρτί καθώς και συναντήσεις με μαζικές οργανώσεις της κουβανικής κοινωνίας.

Το κόστος συμμετοχής είναι 380 CUC   (Pesos Cubanos Convertibles) ανά άτομο και περιλαμβάνει διαμονή σε κοιτώνες των 6 ατόμων στο Διεθνές Κάμπινγκ  " Julio Antonio Mella "(CIJAM) που βρίσκεται κοντά στα χωριά Guayabal και Caimito της επαρχίας Αrtemisa 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Συμπεριλαμβάνεται επίσης πλήρης διατροφή, μεταφορά από (άφιξη) και προς (αναχώρηση) το αεροδρόμιο, μεταφορές στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του προγράμματος της μπριγάδας, ιατρικές υπηρεσίες – πρώτες βοήθειες, και 4 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κέντρο της επαρχίας Sancti Spíritus.

Δεν περιλαμβάνονται προαιρετικές επισκέψεις εκτός του προγράμματος. Η διαμονή στο κάμπινγκ για παραπάνω από το πρόγραμμα ημέρες, έχει κόστος 10 CUC την ημέρα.  

Το CIJAM διαθέτει επίσης, μπαρ, καφετέρια, κατάστημα, εθνικές και διεθνείς τηλεφωνικές κλήσεις, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και χρηματοκιβώτιο για προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

Η πληρωμή του πακέτου μπορεί να γίνει κατά προτίμηση με τραπεζική κατάθεση ή τις πρώτες 24 ώρες μετά την άφιξη στο κάμπινγκ, γι αυτό και είναι απαραίτητη η αλλαγή από του εθνικού σας νομίσματος σε CUC (Pesos Cubanos Convertibles) σε ανταλλακτήριο (CADECA) στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Χοσέ Μαρτí» κατά την άφιξή σας στην χώρα.

Επίσημες γλώσσες της μπριγάδας είναι τα Ισπανικά, Αγγλικά και Γαλλικά.
Υπενθυμίζεται ότι, για την δική σας διευκόλυνση, οι τραπεζικές καταθέσεις και πληρωμές δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνουν σε βορειοαμερικάνικα δολάρια. Τα νομίσματα που μπορεί να ανταλλαγούν σε CUC στην τρέχουσα ισοτιμία ημέρας είναι το Ευρώ, το Καναδικό δολάριο, το Γαλλικό φράγκο, η αγγλική λίρα σε Αεροδρόμια, Ξενοδοχεία, Εμπορικά Κέντρα και  Ανταλλακτήρια.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μας πριν την 1η Ιουνίου και να αποστείλουν Όνομα, Επίθετο, Ημερομηνία γέννησης, αριθμό διαβατηρίου, επάγγελμα ή φοιτητική ιδιότητα, ημερομηνία πτήσης άφιξης και αναχώρησης από την Αβάνα για την προετοιμασία των απαραίτητων ντοκουμέντων.

Κάθε μπριγαδίστας πρέπει να έχει μαζί του δύο(2) φωτογραφίες μεγέθους 4 Χ 4 για την ταυτότητα που θα  πιστοποιεί την ιδιότητά σας σαν μέλος της μπριγάδας. Θα πρέπει να έχει επίσης ρούχα και παπούτσια (μακρυμάνικο πουκάμισο, μακρύ παντελόνι, γάντια, παπούτσια και καπέλο) κατάλληλα για  παραγωγική εργασία.

Θα ήταν μεγάλη χαρά να σας έχουμε εδώ και να μοιραστούμε μαζί σας αυτό που παραδοσιακά αποτελεί μια μοναδική  εμπειρία για να γνωρίσει κανείς την πραγματικότητα της κουβανικής επαναστατικής διαδικασίας.  Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι του ICAP σας προσκαλούμε με μεγάλη χαρά να συμμετέχετε στην Μπριγάδα «Χοσέ Μαρτί» σαν έκφραση αλληλεγγύης και φιλίας ανάμεσα στους λαούς μας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
Agencia de Viajes AMISTUR CUBA S.A del ICAP
e-mail amistur@amistur.cu ,  Telef:(537)834-4544/833-2374/830-1220
Dirección de Europa del ICAP
e-mail  deuropa@icap.cu , Telef:  (537)  838-24-03/07  euroeste@icap.cu  , 836 77 74
Camp. Internacional Julio A. Mella
cijam@icap.cu  , Telef:(534)7379-232/343.

Συντροφικά
Ibis Alvisa González
Directora Brigada Europea “José Martí”

Instituto Cubano de Amistad con los Pueblos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια