29 Ιανουαρίου 2013

"ΚΟΥΒΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 2014"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΤΟ 2014 

Το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP), οι κοινωνικές και μαζικές οργανώσεις της Κούβας και το κουβανικό «Δίκτυο για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας», συγκαλούν την 3η Διεθνή Συνάντηση Αλληλεγγύης με την Κούβα, με την ονομασία «Κούβα, Αλληλεγγύη 2014». Η πρόσκληση ανακοινώθηκε επισήμως από την Πρόεδρο του ICAPKenia Serrano, στο κλείσιμο της 8ης Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα την απελευθέρωση των Πέντε, ενάντια στην Τρομοκρατία, που πραγματοποιήθηκε στο Holguín.


3η Διεθνής Συνάντηση Αλληλεγγύης με την Κούβα, 
από 24 έως 28 Νοεμβρίου 2014. 

Το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP), οι κοινωνικές και μαζικές οργανώσεις της Κούβας και το κουβανικό «Δίκτυο για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας» καλούμε στην 3η Διεθνή Συνάντηση Αλληλεγγύης με την Κούβα, με την ονομασία «Κούβα, Αλληλεγγύη 2014».
Αυτή η Συνάντηση των Κινημάτων Αλληλεγγύης με την Κούβα, σε συνέχεια προηγούμενων συναντήσεων, θα επιβεβαιώσει την διεθνή υποστήριξη στο ισχύον κοινωνικό-πολιτικό σύστημα δικαιοσύνης, που αντιπροσωπεύει η Κούβα και την βιωσιμότητά του, σαν εναλλακτική για το «ένας καλύτερος κόσμος, είναι εφικτός», στόχος για τον οποίο και αγωνιζόμαστε οι λαοί όλου του κόσμου. 


Εν μέσω μιας διαρκούς επίθεσης, μιας παραπληροφόρησης των ΜΜΕ και της παγκόσμιας κρίσης, αυτή θα είναι μια συνάντηση που θα δώσει κίνητρο για την οικοδόμηση προτάσεων και ανταλλαγής απόψεων και στρατηγικών προς όφελος της αλληλεγγύης με την Κούβα, με σκοπό να τελειοποιήσουμε τα δικά μας εργαλεία και μηχανισμούς στον αγώνα για να διαδώσουμε και να υποστηρίξουμε πιο αποτελεσματικά την αλήθεια, και μ’ αυτήν σημαία, ν’ ανεβάσουμε την δράση μας. 

Την ίδια στιγμή που συγκαλούμε τη 3η Διεθνή Συνάντηση, ο λαός της Κούβας συνεχίζει να δέχεται τον  50ετή οικονομικό πόλεμο και τον απάνθρωπο αποκλεισμό, στο οποίο συνεχίζουμε ν’ αντιστεκόμαστε και να βγαίνουμε νικητές από τις περισσότερες αποτυχημένες, αλλά αναλλοίωτες ιμπεριαλιστικές προσπάθειες, ώστε ν’ απομονώσουν διεθνώς την Επανάστασή μας. Ο λαός μας θα συνεχίσει ενωμένος, να οικοδομεί και να βελτιώνει τον σοσιαλισμό, καθώς και να προσφέρει την ταπεινή του εμπειρία στις διαδικασίες ενοποίησης αυτού του ημισφαιρίου, που προσφέρουν εναλλακτικούς δρόμους, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον των παιδιών μας και μάλιστα μπροστά στην εμφανή και κατηγορηματική αποτυχία του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού.
Στο πνεύμα της αντιϊμπεριαλιστικής, ανθρωπιστικής και με όραμα σκέψης του Μαρτί και του Φιντέλ, οδηγούς και αιώνιους εκφραστές των παραδόσεών μας, η Κούβα επιβεβαιώνει την διεθνιστική και αλληλέγγυα στάση της με όλους εκείνους, τους ευγενείς στόχους που θέτουν οι λαοί,  στην διεκδίκηση των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων τους: την ελευθερία, την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη. 

Από αυτό το αφρικανο-ασιατικό, λατινο-αμερικάνικο νησί της Καραϊβικής, στην 55η επέτειο της Επανάστασής του, προσκαλούμε τις δυνάμεις, τα κινήματα, τις ομάδες, τις προσωπικότητες και τους ανθρώπους καλής θέλησης, να βάλουν το στίγμα τους σε αυτό που μας ενώνει, σεβόμενοι τις διαφορές μας, που σε τελευταία ανάλυση αποτελούν  ένα στοιχείο του πλούτου μας: την διαφορετικότητα και σας περιμένουμε από τις 24 έως τις 28 Νοεμβρίου του 2014. 


Θα είναι μια Συνάντηση των «εκατομμυρίων ενόρκων» σύμφωνα με τα λόγια του καταδικασμένου στις ΗΠΑ  Ήρωα της Δημοκρατίας της Κούβας, Gerardo Hernández Nordelo, και στον οποίο  αφιερώνουμε τον αγώνα μας, μέχρι να πετύχουμε την επιστροφή των δικών μας Πέντε αντι-τρομοκρατών αγωνιστών. 

Σας περιμένουμε το 2014!
Οργανωτική ΕπιτροπήΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας