1 Ιανουαρίου 2013

H Celina González συμπλήρωσε τα 82 της χρόνια

από το cocodriloazul.blogcip.cu        

Η Celina γιόρτασε τα 82 γενέθλιά της στις 16  Μάρτη  ανάμεσα στην  οικογένειά της και στους αγαπημένους της Αγίους. Παίρνοντας ένα από τα  δώρα  της, ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα, είπε "αυτό που μου αρέσει περισσότερο πάνω στον πλανήτη γη, είναι η ίδια η ζωή" και θέλοντας να αφήσει ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα στο λαό της, δήλωσε: 

“Sigan unidos, en esta tierra, recuerden que no hay otra más linda que Cuba”.
"Μείνετε ενωμένοι σε αυτή τη γη
να θυμάστε ότι δεν υπάρχει  γη πιο όμορφη  από την Κούβα».


Celina  Conzález  ένας ακόμα ζωντανός θρύλος της  Μusica Cubana, ονομάστηκε "Dona" , "θεά της Κούβας" και έγινε παγκόσμια γνωστή σαν η "Βασίλισσα της Μουσικής των Αγροτών" και όπως λέει ο μουσικολόγος Maria Teresa Linares  "έχει μια μοναδική διαδρομή στην Κουβανική Κουλτούρα".

Περιόδευσε σε όλη τη χώρα, τραγούδησε σε όλες τις μεγάλες πόλεις, ντουέτο με το σύντροφό της Reutilioήταν "Βασίλισσα του Ραδιοφώνου" και ιδρυτής της Κουβανικής Τηλεόρασης και το αστέρι του προγράμματός της "Palmas y Cañas"(Φοίνικες & Καλάμια).
Συμμετείχε σε αρκετά μουσικά σχήματα, μεταξύ των οποίων το  Campo Alegre, υπό την διεύθυνση  τον λαουτίστα  Raúl Limaτο "Palmas y Cañas", υπό την διεύθυνση  του Miguel Ojeda.  Έγραψε τραγούδια  που έγιναν επιτυχίες  και εκφράζουν την αγάπη και  αφοσίωσή της στην Κούβα όπως το "Yo soy el punto cubano", έγινε διεθνώς γνωστή με το "Que viva Changó"  και το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει πολλούς άλλους συνθέτες.
Θεωρείται ο καλύτερος ερμηνευτής των Radeúnda Lima, Miguel Ojeda, Raúl Lima, Sergio Siaba, Eduardo Saborit, Joseíto Fernández και πολλών άλλων.

Δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο blog  SIERRA MAESTRA  3 / 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια