18 Οκτωβρίου 2014

H Αβάνα στην τελική φάση επιλογής στις 7 πόλεις-θαύματα του κόσμου


Η Αβάνα, πρωτεύουσα της Κούβας, βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού “New 7 Wonders Cities” στον οποίο,  τα εκατομμύρια των κατοίκων του κόσμου θα επιλέξουν ανάμεσα σε 14 φιναλίστ  τις επτά πιο όμορφες πόλεις του κόσμου.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το ελβετικό ίδρυμα “New7Wonders” το οποίο από το 2007 έθεσε  σε εφαρμογή ένα σύστημα ψηφοφορίας μέσω του Διαδικτύου για να επιλεγούν  τα νέα θαύματα του κόσμου.

Οι άλλες 13 πόλεις – φιναλίστ είναι: Μπαρτσελόνα (Ισπανία),  Βηρυτός (Λίβανος),  Σικάγο (ΗΠΑ), Ντόχα (Κατάρ), Nτουρμπάν (Νότια Αφρική), Κουάλα Λουμπούρ (Μαλαισία), Λα Παζ (Βολιβία), Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο), Πόλη της Μεξικό, Περθ (Αυστραλία), Κίτο (Εκουαδόρ), Ρέικιαβικ (Ισλανδία) και Βίγκαν (Φιλιππίνες).

Ο Μπέρναρντ Γουέμπερ, πρόεδρος και ιδρυτής του οργανισμού, ανακοίνωσε από το Μόναχο τα αποτελέσματα και ευχήθηκε επιτυχία στις επιλεγμένες πόλεις.
Σύμφωνα με τον Γουέμπερ, αυτές οι πόλεις συγκέντρωσαν την προσοχή λόγω της  διαφορετικότητάς τους, την περιφερειακή γεωγραφία και τον αστικό πολιτισμό τους.

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις επτά πόλεις  ξεκίνησε το 2012 με περισσότερες από 1.200  υποψηφιότητες από περίπου 220 χώρες, και στις 7 Οκτωβρίου του 2013  κατέληξε στις 300.
Στην συνέχεια κατέληξε στις 28 φιναλίστ και τώρα είναι στο τελικό στάδιο των 14 φιναλίστ από τις οποίες  στις  7 Δεκεμβρίου θα επιλεγούν οι 7  τελικοί νικητές.

Η “New7Wonders Cities” είναι η τρίτη γενική ψηφοφορία που οργανώθηκε από “New7Wonders” για τα επτά νέα θαύματα του κόσμου και τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη των ψηφοφοριών το 2007,  επιλέχθηκαν τα επτά θαύματα της φύσης. (PL)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια