17 Δεκεμβρίου 2023

Bενεζουέλα, Δεκέμβριος 2023 ~ Είμαστε εκεί σε 4 διεθνείς αντιιμπεριαλιστικές δράσεις


30/11 ~2/12/2023

REDH GR: Bolivarianismo Vs Monroísmo ~ Διακόσια χρόνια Δόγμα Monroe (redhgrecia.blogspot.com)

Cuba de Corazón : Αντιιμπεριαλιστικό Συνέδριο,~ Καράκας, Δεκέμβριος 2023 ~ Fotos (cubaniagriega.blogspot.com)

Τον Δεκέμβριο συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη διακήρυξη που εκδόθηκε το 1823 από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέιμς Μονρό, γνωστή στα ισπανικά ως "Η Αμερική για τους Αμερικανούς", και χαρακτηρίζεται έκτοτε ως Δόγμα Μονρό. Η ιστορία μέχρι σήμερα έχει δείξει την αδυσώπητη αντίφαση μεταξύ, από τη μία πλευρά, του σχεδίου του δόγματος Μονρό που επιδίωκε να εγκαταστήσει τον παναμερικανισμό στην περιοχή μας ως τόπο επέκτασης, επιρροής και υποταγής της περιοχής στα συμφέροντα των ΗΠΑ, και από την άλλη πλευρά, του Σιμόν Μπολίβαρ και των εκατοντάδων απελευθερωτών της Μεγάλης μας Πατρίδας (Patria Grande), με το σχέδιο των αμερικανικών δημοκρατιών, της ενότητας της ηπείρου με θεμελιώδη αρχή την κυριαρχία και την αντιιμπεριαλιστική ολοκλήρωση.

3/12/2023

Rebelde GR: Ολοκληρώθηκε το δημοψήφισμα στη Βενεζουέλα για το Εσεκίμπο (+fotos/video) (prensa-rebelde.blogspot.com)

Καράκας, 4 Δεκεμβρίου , ώρα 21:00 / 10.540.000 Bενεζουελάνοι και Βενεζουελάνες ψήφισαν με πάνω από 90% ΝΑΙ στα πέντε ερωτήματα του δημοψηφίσματος. Αν και ο χαρακτήρας του δημοψηφίσματος ήταν συμβουλευτικός και απαιτούνταν απλή πλειοψηφία, οι ψηφίσαντες ξεπέρασαν το 50% του εκλογικού σώματος των 20.600.000 ψηφοφόρων. Ποσοστό που κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό, δεδομένου ότι κάποια εκατομμύρια ψηφοφόρων βρίσκονταν έξω από τη χώρα, λόγω της αυξημένης μετανάστευσης.

Todos Somos Venezuela GR: Συνεντεύξεις του Επιτετραμένου της Βενεζουέλας στην Ελλάδα για το Εσεκίπο

Στις 3 Δελεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήιθηκε στο Καράκας η προγραμματισμένη Οργανωτική Συνάντηση των μελών του Δικτύου στην Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας (REDH) που βρέθηκαν τις μέρες εκείνες στο Καράκας για τα δύο διεθνή συνέδρια ( Bolivarianismo vs Monroísmo και 2o Congreso Internacional de Comunicación ~LAUICOM) και τη διεθνή παρατήρηση στο δημοψήφισμα για το Εσεκίμπο.


Στις 4~5 Δεκεμβρίου 2023, ακριβώς με την συμπλήρωση 4 χρόνων από το 1ο Διεθνές Συνέδριο Επικοινωνίας (12/2019) στα πλαίσια του Φόρουμ του Σάο Πάολο όπου αποφασίστηκε η ίδρυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Επικοινωνίας UICOM La Universidad Internacional de las Comunicaciones , πραγματοποιήθηκε στο Καράκας το 2ο Διεθνές Συνέδριο Επικοινωνίας ( Congreso - UICOM ) με τη συμμετοχή μερικών εκατοντάδων αντιπροσώπων, μεταξύ των οποίων 92 διεθνείς από διάφορες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια