4 Απριλίου 2023

Ζήτω η Παγκόσμια Αντιιμπεριαλιστική Πλατφόρμα ~ "Λύκος στο μαντρί"


Το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο 902.gr και αναπαράχθηκε στο Ριζοσπάστη και σε φίλοκκε ιστότοπους, εκτενές "Αρθρο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ" σχετικά με την Παγκόσμια Αντιιμπεριαλιστική Πλατφόρμα (ΠΑΠ) (wap21.org) και ειδικότερα για την 3η συνάντησή της (Καράκας Μάρτιος 2023).

Είχε προηγηθεί στο ίδιο πνεύμα ανακοίνωση  του ΚΚ Μεξικού (Nota sobre la Reunión en Caracas...)  όπου εμφανιζόμενο εξαιρετικός γνώστης των ελληνικών συλλογικοτήτων  ανέφερε: "Κάποιες εξ’ αυτών υπάρχουν μόνο στους υπολογιστές και στα κεφάλια των εκπροσώπων τους, όπως η ανύπαρκτη «Συλλογικότητα αγώνα για την Επαναστατική Ενοποίηση» και η «Πλατφόρμα για την Ανεξαρτησία» στην Ελλάδα.".  

Εντυπωσιακό λόγω του μεγέθους αυτού του κόμματος και ιδιαίτερα όταν  ~ σύμφωνα με το άρθρο του ΔΤ της ΚΕ του ΚΚΕ ~  "Από την Ελλάδα θα συναντήσουμε στην ΠΑΠ δύο άγνωστες οργανώσεις, χωρίς καμιά μαζική δράση και κοινωνικά ερείσματα τη "Συλλογικότητα Αγώνα για την Επαναστατική Ενοποίηση της Ανθρωπότητας" (Δ. Πατέλης) και την "Πλατφόρμα για την Ανεξαρτησία" (Β. Γονατάς), που το τελευταίο διάστημα χαρακτηρίζονται από μια ένταση της αντι-ΚΚΕ εμπάθειας, επιλέγοντας συχνά τον ολισθηρό δρόμο προβοκατόρικων επιθέσεων μέσω του διαδικτύου" .

Ωστόσο δεν είναι αυτή η ουσία. Η αποδοχή των θέσεων της ΠΑΠ από μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού των χωρών του ΝΑΤΟ, είναι κάτι που κάνει το ΚΚΕ να  χαρακτηρίζει την αυτονόητη θέση της ΠΑΠ (θέση και ενός μέρους του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος) "επιζήμια και αποπροσανατολιστική".  

Έχουμε ήδη εκφράσει την ταπεινή μας γνώμη: 30 χρόνια μετά την πτώση του σοσιαλιστικού στρατοπέδου, τις διασπάσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, επιτέλους "Ξημέρωσαν οι γκαστρωμένες νύχτες" .


Η εικόνα της αριστεράς έξω από την ρωσική πρεσβεία, πριν καταλήξει σε αυτή των ΗΠΑ, θα την στοιχειώνει για πάντα.


Ο πόλεμος κατά των Ουκρανοναζί είναι αντιφασιστικός δεν είναι ενδο ιμπεριαλιστικός και λοιπές "προφάσεις εν αμαρτίες".


Όσο αφορά την Παγκόσμια Αντιιμπεριαλιστική Πλατφόρμα  στο Καράκας, τα υλικά στα ελληνικά ~ και όχι μόνο ~ για όποιον ενδιαφέρεται εδώ:   Καράκας Μάρτιος 2023 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια