2 Νοεμβρίου 2021

Δικτατορία του αλγόριθμου και Guerrilla comunicacional

Τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε λάβει πάνω από 30 προειδοποιήσεις και κατά καιρούς μπλοκαρίσματα του προφίλ και των σελίδων που διαχειριζόμαστε, εξ αιτίας  δημοσιευμάτων
"που παραβιάζουν τους Όρους της κοινότητας". Ως γνωστόν,  τοπικός τεχνικός-εκτελεστικός βραχίονας επιβολής αυτής της λογοκρισίας είναι τα αμαρτωλά  ELLINIKA HOAXES, φυσικά με το αζημίωτο. Δεν είμαστε οι μόνοι, ούτε είμαστε λίγοι, πολλοί φίλοι και σελίδες είναι μόνιμα αποκλεισμένοι από το fb. Αν και πιθανόν κάποιοι να θεωρήσουν γραφική ή απλά γοητευτική αυτή την προσέγγιση, φαίνεται ότι  αντιμετωπίζουμε, τη "δικτατορία του αλγόριθμου" και οφείλουμε να την αντιμετωπίζουμε με ένα "επικοινωνιακό αντάρτικο".  
  • Το αντάρτικο έχει μια μεγάλη αδυναμία, δεν μπορεί να διεξάγει μάχες μετώπου, προκαλεί κυρίως φθορά και παρενόχληση στον εχθρό και  μόνο κατ' επιλογή του   εμπλέκεται  σε επιχειρήσεις μεγαλύτερης κλίμακας. Στην περίπτωσή μας, προκαλεί ρήγματα στο τείχος ψεύδους της κυρίαρχης προπαγάνδας των καθεστωτικών ΜΜΕ και φορές διεξάγει  επιτυχείς καμπάνιες.
  • Το αντάρτικο έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, τις πολλές "εστίες". Στην περίπτωσή μας,  δεκάδες σελίδες, ομάδες, blogs και χιλιάδες χρήστες των κοινωνικών δικτύων. Είναι μονόδρομος: όσο η δικτατορία μας χτυπά, δυναμώνουμε τις επιχειρήσεις, πολλαπλασιάζουμε τις εστίες, βρίσκουμε και εφαρμόζουμε αντίμετρα.


 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια